Sam Bennett breekt met BORA-hansgrohe

donderdag 7 november 2019 om 09:34
Sam Bennett breekt met BORA-hansgrohe

foto: Cor Vos

De weg voor Sam Bennett naar Deceuninck-Quick-Step ligt open: BORA-hansgrohe heeft bekendgemaakt dat het contract van de Ierse sprinter ontbonden wordt. Dat is in onderling overlegd gebeurd.

“Het management van BORA-hansgrohe heeft besloten om de vertrekwens van Sam Bennett te accepteren. Hij kan nu zijn pad vervolgen bij een andere ploeg”, valt te lezen op de ploegsite. De Duitse ploeg kijkt terug op een uiterst succesvolle periode met de topsprinter. “De laatste zes jaar heeft de ploeg Bennett ontwikkeld tot een van de beste sprinters in het peloton. Hierdoor werd het steeds moeilijker om de doelen van de ploeg en de renner op een lijn te krijgen.”

Op het derde plan
Afgelopen seizoen boekte Bennett dertien zeges, waaronder het nationaal kampioenschap van Ierland, drie etappes in de BinckBank Tour en twee ritten in de Vuelta a España. Bij BORA-hansgrohe was hij wel op het derde plan geraakt als sprinter van de ploeg: Peter Sagan mocht naar de Tour en Pascal Ackermann kreeg de voorkeur in de Giro. Daar sprak Bennett openlijk zijn kritiek over uit.

Met deze contractbreuk is de rode loper nu uitgerold voor een transfer naar Deceuninck-Quick-Step. De laatste weken werd al vaker gesuggereerd dat Bennett op weg is naar de ploeg van Patrick Lefevere. Het spel om zijn contract begon in de periode rond de voorbije Tour de France al.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.