Sam Bennett fulmineert over dranghekken: “Onacceptabel”
foto: Cor Vos
zaterdag 17 augustus 2019 om 11:08

Sam Bennett fulmineert over dranghekken: “Onacceptabel”

Sam Bennett kan weinig begrip opbrengen voor de dranghekken die zijn gebruikt in de finale van de vijfde etappe van de BinckBank Tour. Op zijn social media foeterde de winnaar van de eerste drie ritten over de uitstekende poten van de omheining.

Eerst feliciteerde Bennett zijn concurrent Álvaro José Hodeg met diens sterke sprint en ritzege, maar daarna stak hij van wal over de dranghekken. “Ik zou graag het denkproces willen weten achter de dranghekken op tweehonderd meter van de streep. Deze sport is al gevaarlijk genoeg, we koersen in een finale als deze boven de zestig kilometer per uur. Dit is onacceptabel!” Om zich vervolgens te richten op rennersvakbond CPA: “Laat van je horen.”

Bennett voegde een video van de slotfase toe aan zijn tweet, waarop ook een val te zien is van Moreno Hofland, Alex Kirsch en Heinrich Haussler. Op de beelden zijn de dranghekken met uitstekende poten duidelijk te zien. Het is niet de eerste keer deze editie van de BinckBank Tour dat de veiligheid wordt aangekaart. Na de derde etappe met aankomst in Aalter zwol de kritiek aan op het parcours dat te onveilig zou zijn door de smalle wegen en vele bochten.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.