Bennett: “Iemand raakte mijn fiets in de laatste bocht, daarbij brak iets”

woensdag 14 augustus 2019 om 17:31
Bennett: “Iemand raakte mijn fiets in de laatste bocht, daarbij brak iets”

foto: Cor Vos

Sam Bennett was opgelucht met zijn derde ritwinst op rij in de BinckBank Tour. Ditmaal moest de finishfoto de etappewinnaar uitwijzen, maar bij nadere bestudering bleek de Ierse kampioen met een banddikte verschil Dylan Groenewegen te hebben geklopt.


“Eigenlijk was ik helemaal niet zeker”, zei Bennett in het flashinterview. “Iemand raakte mijn fiets in de laatste bocht en daarbij brak iets. Mijn versnellingen dansten alle kanten op en daardoor kon ik niet goed schakelen. Ik moest het hoofd cool houden, terwijl de versnellingen oversloegen. Ik moest een gaatje dichten op een renner van UAE en als dat niet gelukt was, had ik het denk ik niet gehaald.”

“Ik was erg gelukkig vandaag. Ik moest alles uit de fiets trekken in de slotfase, maar het bleek voldoende om de klus te klaren. Daar ben ik blij mee.” De Ierse renner had met zijn ritzege de primeur de eerste te zijn, die drie etappes op rij weet te winnen in de Nederlands-Belgische rittenkoers. “Ik hoorde vanochtend dat ik dat kon worden. Fantastisch, ik ben blij dat ik mijn landgenoten trots kan maken in mijn Ierse kampioenstrui.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.