Sam Bennett na tweede plaats: “Meer had ik niet kunnen doen”

woensdag 11 september 2019 om 17:14
Sam Bennett na tweede plaats: “Meer had ik niet kunnen doen”

foto: Cor Vos

Sam Bennett had alles gegeven in de zeventiende Vuelta-etappe naar Guadalajara, maar de zege moest hij laten aan Philippe Gilbert. Op 550 meter van de finish probeerde de Ierse kampioen weg te rijden uit de eerste groep, maar in de laatste driehonderd meter wilden de benen niet meer.


“Meer had ik niet kunnen doen”, reageerde Bennett buiten adem na de aankomst in Guadalajara. “Ik weet niet of het Ždenek Štybar was, maar als ik niet achter diegene was aangegaan was hij doorgereden naar de finish. Ik moest wel hard aanzetten zodat ze mijn wiel niet konden houden, maar op driehonderd meter waren de benen leeg en had ik niets meer over”

Toch had de Ierse sprinter van BORA-hansgrohe genoten van de tumultueuze etappe. “Wel was er een punt waarop ik vreesde dat ik gedropt zou worden na ongeveer honderd kilometer. De benen wilden niet meer en ik kon slechts blijven rijden. Toch kwam het gevoel weer een soort van terug in de finale, omdat ik niet hoefde te rijden en ik achter Quintana kon blijven.”

“Dus trok ik die kaart en probeerde ik te herstellen, maar het was niet genoeg vandaag”, aldus Bennett.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.