Sam Bennett mikt op Milaan-San Remo en Giro d’Italia
foto: LaPresse/Fabio Ferrari
zondag 25 november 2018 om 10:54

Sam Bennett mikt op Milaan-San Remo en Giro d’Italia

Sam Bennett wist dit seizoen definitief door te breken als topsprinter. De 28-jarige renner van BORA-hansgrohe won liefst drie etappes in de Giro d’Italia. Bennett werd in Dublin dan ook verkozen tot Iers wielrenner van het jaar. Hij liet op het gala weten zich opnieuw te willen richten op de Italiaanse ronde.

Door te zegevieren in La Corsa Rosa, werd Bennett de eerste Ier sinds Stephen Roche die een Giro-rit wist te winnen. Roche won in 1987 twee etappes, respectievelijk naar San Remo en Saint-Vincent. Hij wist dat jaar ook het eindklassement op zijn naam te schrijven.

Bennett wist in 2018 zeven keer te zegevieren. Naast zijn overwinningen in de Giro, won hij ook nog drie etappes in de Presidential Cycling Tour of Turkey én de Duitse eendagswedstrijd Rund um Köln. In 2019 richt de Ier zich ook op een eendaagse koers.

“Zal vechten voor een Giro-selectie”
“Mijn eerste doel is Milaan-San Remo”, zo laat Bennett weten. De spurter reed drie keer eerder La Primavera, maar kwam nog niet verder dan een 66e plaats in 2017. Bennett hoopt daarnaast weer aan de start te staan van de Giro, maar beseft dat de concurrentie stevig is. “Ik zal vechten voor een selectie. Ik denk dat ik mijn plaats wel verdien.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.