Sam Bennett schiet raak: “Groenewegen leek onklopbaar”
foto: Cor Vos
dinsdag 12 maart 2019 om 17:43

Sam Bennett schiet raak: “Groenewegen leek onklopbaar”

Dylan Groenewegen zwaaide de voorbije dagen de sprintscepter, maar vandaag moest hij zijn meerdere erkennen in Sam Bennett. De Ier van BORA-hansgrohe was na afloop dan ook in zijn nopjes. “Ik laat zien de beste sprinters te kunnen vloeren”, zo concludeerde hij in het flashinterview.

“Ik had de voorbije dagen echt hele slechte benen”, zo begint Bennett zijn relaas. “Dat kwam met name door de kou. Vandaag was het gelukkig een stuk warmer, waardoor de benen ook beter waren. Bovendien was de etappe een stuk eenvoudiger. Ik ben het gewoon blijven proberen.”

De 28-jarige sprinter versloeg onder meer Groenewegen, die de eerste twee etappes wist te winnen. “Hij leek de voorbije dagen onklopbaar”, spreekt Bennett met respect over zijn Nederlandse concurrent. De winnaar is tot slot lovend over zijn ploeggenoten “De jongens hebben echt fantastisch werk geleverd.”

Derde zege van het seizoen 
“Ze wisten me in een goede positie af te zetten, waardoor ik zo min mogelijk energie hoefde te verspillen. Ik ben echt trots op het werk van de ploeg.” Voor Bennett is het alweer zijn derde zege van het seizoen. Eerder won hij al een etappe in de Vuelta a San Juan én de UAE Tour.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.