Sam Bennett start op EK, Patrick Lefevere boos: “Ik ga hem terugpakken”

donderdag 9 september 2021 om 09:23
Sam Bennett start op EK, Patrick Lefevere boos: “Ik ga hem terugpakken”

foto: Cor Vos

De relatie tussen Sam Bennett en Patrick Lefevere heeft een nieuw dieptepunt bereikt. De Ierse sprinter van Deceuninck-Quick-Step komt al maanden niet in actie voor de Belgische ploeg, maar zondag start hij wel op het EK wielrennen in Trentino. “Een koers met 4.000 hoogtemeters”, reageert Lefevere. “Wat hij nu doet, is en plein public met mijn kloten spelen.”

Bennett heeft al sinds de Volta ao Algarve in mei geen kilometer meer gereden in wedstrijdverband. Door een knieblessure, die Lefevere openlijk in twijfel trok, miste hij de Tour de France en over zijn transfer naar BORA-hansgrohe zijn ook al de nodige woorden uitgewisseld.

Ondertussen heeft Deceuninck-Quick-Step laten weten dat het salaris van Bennett gehalveerd wordt. Volgens de UCI-regels mag dit als een renner meer dan drie maanden niet heeft kunnen koersen. “Wie mij kent, weet dat ik dat nooit doe, maar hier handelt de renner te kwader trouw. Hij laadt geen trainingsfiles meer op en hij wil zich niet laten opereren”, zegt Lefevere in Het Nieuwsblad.

‘Ik ga hem terugpakken tot de stoom uit zijn oren komt’
Dat Bennett op het EK in Italië start, noemt de ploegbaas een truc. Bennett wil laten zien dat hij wel fit is en dat de ploeg hem niet wil opstellen. Lefevere verwacht dan ook dat het uit gaat draaien op een juridisch spel met de manager van Bennett, Andrew McQuaid. Ook wijst hij op het feit dat Bennett zich niet aan de kledingvoorschriften van Deceuninck-Quick-Step houdt.

“Wat hij nu doet, is en plein public met mijn kloten spelen. Hij heeft ook al een brief naar de UCI gestuurd om aan te klagen dat ik hem heb aangepakt in de media. Het zal niet werken. Ik ga hem terugpakken tot de stoom uit zijn oren komt”, is de CEO van de Belgische ploeg duidelijk.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Wielernieuws

Materiaalzone

Populair