Sam Bennett toont vorm en wil zich bewijzen in Tour de France: “Het geloof is er”
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 16 mei 2024 om 18:40

Sam Bennett toont vorm en wil zich bewijzen in Tour de France: “Het geloof is er”

Sam Bennett heeft direct na zijn eerste zege van het seizoen de teller op twee gezet in de Vierdaagse van Duinkerke. In een vlakke rit richting Bouchain wist de Ier de concurrentie in de massasprint achter zich te houden. “Hopelijk kunnen we deze flow voortzetten”, aldus de Ier.

Na zijn zege in Duinkerke heeft Sam Bennett vooral veel goede woorden over voor zijn team. “Ze zijn fantastisch. Het ding met sprinten is dat het vaak niet volgens plan gaat. We hadden vandaag een ander plan, maar de mannen lieten zien dat we een volwassen en ervaren team zijn. Zo konden wij ons goed aanpassen aan de nieuwe omstandigheden.”

“Ze konden snel beslissingen nemen, toen het niet goed ging. En daar gaat het allemaal om. Hopelijk kunnen we deze flow voortzetten”, gaat Bennett verder. De Ier wordt vervolgens ook nog gevraagd naar zijn honger om te winnen op het grootste podium. “Het is de hele reden dat ik hier ben. Ik wil weer terug naar de Tour de France en laten zien dat ik dat aan kan. Daarom ben ik hier. Mensen op het internet kunnen zeggen wat ze willen. Ik geloof dat ik terug kan komen, als ik er niet in geloofde kan ik beter stoppen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.