Sam Bennett verslaat Danny van Poppel in Towards Zero Race Melbourne
donderdag 26 januari 2017 om 06:35

De eerste editie van de Towards Zero Race Melbourne is gewonnen door Sam Bennett. De Ier van BORA-hansgrohe was in het Australische criterium de snelste in de massasprint. Op enkele lengtes finishte Danny van Poppel (Sky) als tweede voor Scott Sunderland (IsoWhey Sports-SwissWellness). Bij de vrouwen won Kirsten Wild na een fotofinish.

Australia Day is op 26 januari de Australische nationale feestdag. In samenwerking met de staat Victoria creëerde de organisatie van de Cadel Evans Great Ocean Road Race een nieuw wielerevenement: de Towards Zero Race Melbourne. Het criterium vond plaats op het Albert Park Street Circuit, het circuit waarop sinds 1996 de Grand Prix Formule 1 van Australië gehouden wordt. De mannen legden 22 ronden af van 5,3 kilometer.

Towards Zero Race Melbourne 2017 (Crit.)
Uitslag: Melbourne – Melbourne (116,6 km)
1. flag-ie Sam Bennett (BORA-hansgrohe)
2. flag-nl Danny van Poppel (Sky)
3. flag-au Scott Sunderland (IsoWhey Sports-SwissWellness)
4. flag-be Edward Theuns (Trek-Segafredo)
5. flag-au Caleb Ewan (Orica-Scott)
Volledige uitslag

De vrouweneditie van Towards Zero Race Melbourne werd gewonnen door Kirsten Wild. Na een fotofinish was de Nederlandse van Cylance Pro Cycling in de massasprint nipt sneller dan Chloe Hosking (Alé Cipollini). De Duitse Lisa Brennauer (Canyon SRAM Racing) legde beslag op de derde plaats.

Uitslag: Melbourne – Melbourne (63,3 km)
1. flag-nl Kirsten Wild (Cylance Pro Cycling)
2. flag-au Chloe Hosking (Alé Cipollini)