‘Sam Bennett wil via juridische weg naar Deceuninck-Quick-Step’
foto: Cor Vos
woensdag 28 augustus 2019 om 08:24

‘Sam Bennett wil via juridische weg naar Deceuninck-Quick-Step’

Voor welke ploeg koerst Sam Bennett in 2020: het is een vraag die de wielerwereld al een tijdje bezighoudt. De Ier wordt al langere tijd in verband gebracht met Deceuninck-Quick-Step, maar volgens het Britse Cyclingweekly heeft Bennett al zijn ja-woord gegeven aan zijn huidige werkgever BORA-hansgrohe. De gewilde sprinter hoopt nu via juridische weg een vertrek te forceren.

Als we Cyclingweekly mogen geloven, dan heeft Bennett in mei al een mondeling akkoord bereikt met het teammanagement van BORA-hansgrohe om zijn aflopende contract te verlengen tot en met 2020. De 28-jarige renner – dit jaar al goed voor twaalf overwinningen – zou zelfs een brief hebben ondertekend.

Het is echter wachten op de uitspraak van een arbitragepanel van de internationale wielerunie, aangezien Bennett graag onder de mondelinge overeenkomst wil uitkomen. Het arbitragepanel zal een uitspraak doen na het horen van Bennett, zijn manager Andrew McQuaid (de zoon van voormalig UCI-voorzitter Pat McQuaid, red.) en BORA-hansgrohe-teambaas Ralph Denk.

Ontevreden
Mocht de UCI Bennett gelijk geven in deze kwestie, dan zal hij volgens Cyclingweekly tekenen bij Deceuninck-Quick-Step, de ploeg van teammanager Patrick Lefevere. Bennett is bezig aan zijn zesde seizoen bij BORA-hansgrohe, maar de relatie tussen de sprinter en de Duitse ploeg vertoont steeds meer scheurtjes.

De Ier werd dit jaar – tot zijn eigen ontevredenheid – niet geselecteerd voor de Giro d’Italia, aangezien de formatie de voorkeur gaf aan zijn Duitse sprintcollega Pascal Ackermann. In de Tour de France koos BORA-hansgrohe dan weer voor een ploeg rondom Peter Sagan en klimmer Emanuel Buchmann. De partijen waren niet bereikbaar voor commentaar.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.