Sam Oomen krijgt kansen: “In Luik zal ik een beschermde rol krijgen”

zaterdag 5 januari 2019 om 13:56

Sam Oomen gaat in 2019 de rol van kopman op zich nemen in de Ardennenklassiekers. De jonge klimmer van Team Sunweb vertelt dat voor de camera van WielerFlits. Die rol deelt hij met Michael Matthews, die afgelopen jaar in enkele heuvelklassiekers van voren meedeed. “Van de Brabantse Pijl tot en met Luik hoop ik goed te zijn”, zegt Oomen.


“In voorbereiding op het voorjaar rijd ik in het Baskenland. Dat zijn wedstrijden waar ik wel mijn aandacht op gevestigd heb”, zegt hij over zijn verdere programma. Na de klassiekers gaat Oomen zich richten op de Tour de France, waar hij kopman Tom Dumoulin moet ondersteunen. “Daar wil ik in de best mogelijke vorm aan de start verschijnen.”

Alleen de Tour: “Zou het zelf ook zo hebben gepland”
Dat Oomen één grote ronde rijdt, is niet zijn eigen keuze. “Maar als het mijn eigen beslissing zou zijn, dan zou ik het ook zo hebben gepland”, geeft de Brabander toe. “Twee grote rondes in een jaar is misschien iets te optimistisch. Misschien zou ik het wel kunnen, dat weet ik eigenlijk niet, maar het is iets moois voor het jaar erna om te experimenteren. Ik denk dat de Tour al veeleisend genoeg gaat zijn.”

Ook het kopmanschap in een grote ronde laat Oomen nog aan zich voorbij gaan, ondanks dat hij vorig jaar als knecht negende werd in de Giro d’Italia. “Om het kopmanschap af te dwingen in een grote ronde mag je nog wel het een en ander laten zien”, is Oomen van mening.


Lees hier de voorlopige selecties van Team Sunweb voor de Tour en Giro


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.