donderdag 4 januari 2018 om 17:15

Sam Oomen met Dumoulin mee naar Giro, kopman in Parijs-Nice

Sam Oomen rijdt in 2018 de Giro d’Italia aan de zijde van kopman Tom Dumoulin. Dat vertelt de 22-jarige klimmer van Sunweb tegen WielerFlits. “Ik volg niet heel zijn programma”, zegt de Tilburger, die zijn seizoen deze maand nog begint in de Tour Down Under.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik rijd Parijs-Nice en hij gaat naar Tirreno-Adriatico. Volgens mij rijden we verder alleen Luik-Bastenaken-Luik samen en voor de rest is het, op hoogtestage na, gescheiden”, aldus Oomen, die de ins en outs over zijn rol in de Giro zelf ook nog niet weet. “Het is in een ondersteunende rol en we gaan voor de eindwinst in de Giro met Tom.” De Giro wordt zijn enige grote ronde van het jaar.

Oomen zal niet het hele seizoen in dienst van kopmannen moeten gaan rijden. “Parijs-Nice wordt waarschijnlijk een wedstrijd waar ik kan kijken hoe ver ik kan komen. Later in het jaar is er nog de Ronde van Polen, dat zijn wel mooie wedstrijden waar ik mijn kans zou kunnen gaan.”

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!


Oomen is ook door de ploegleiding aangewezen om de Tour Down Under te rijden. De Brabander vertrok na de ploegpresentatie direct naar het vliegveld om naar Australië te vliegen. Met Mike Teunissen zit er nog een tweede Nederlander in de selectie voor Down Under.

Selectie Sunweb voor de Tour Down Under 2018
flag-de Nikias Arndt
flag-de Phil Bauhaus
flag-us Chad Haga
flag-au Chris Hamilton
flag-nl Sam Oomen
flag-au Michael Storer
flag-nl Mike Teunissen

RIDE Magazine
32 Reacties
Sorteer op:
4 januari 2018 17:23
Hm Kelderman krijgt dus zowat niks mee in de Vuelta. Ik vind wel dat ze bij Sunweb wat meer klimtypes hadden kunnen halen ter ondersteuning, ze hebben bovendien maar 23 man dus ruimte was er op zich wel.
4 januari 2018 17:34
Ha ha ha, wat een grapjas!
Weet niet waar ie voor eigen kans kan gaan.
Vergeet zelfs TdU te noemen van volgende week!
4 januari 2018 17:34
Helemaal mee eens. Ik had ook nog wel een aankoop verwacht, maar de juiste moet er ook zijn. Daarnaast/Daarom had ik gedacht Dumoulin, Kelderman en Oomen samen in de Giro en die drie verdelen over de twee andere rondes.
4 januari 2018 17:39
Mooi, leuk dat de volgende stap gemaakt gaat worden met Oomen!
4 januari 2018 17:40
Als ze Vervaeke kunnen herlanceren en Hindley en Storer zetten hun progressie voort, zijn dat toch ook nog drie goede pionnen. Vervaeke zou zelfs al zeker zijn van deelname aan de Giro.
4 januari 2018 17:41
Heel vet, nu al zin in! Maar ik vraag me echt af wat ze willen in de tour?? Had het wel gruwelijk gevonden als Oomen daar zou starten, ondanks zijn jonge leeftijd.
4 januari 2018 17:47
@Meilink

Ik denk dat ze alles op Matthews gaan zetten. Een volledige ploeg in zijn dienst die de koers zo hard mogelijk gaat maken. En dan misschien nog een jongen als Kelderman in een vrije rol, voor etappezeges.
4 januari 2018 17:48
Prachtige selectie van mijn favoriete ploeg voor de TDU! Ben erg benieuwd wat Sunweb het komende wielerjaar weer in huis heeft
4 januari 2018 17:52
Maar 23 man sterk?? Dat is wel erg weinig inderdaad, was mij nog niet eens opgevallen.

Stel dat je nu twee of 3 renners langdurig moet missen dan heb je een uitdaging.

Je zou zeggen dat juist Giant daar rekening mee houd na dat trainingsongeluk twee jaar terug
4 januari 2018 18:22
@Javier
Ondertussen ook mijn favoriete ploeg. :-)
Zou fantastisch zijn als ze weer een vierde plaats, of zelfs hoger, in de ploegenranking kunnen halen.
4 januari 2018 18:48
23 man dus weinig ruimte voor blessures. Daarnaast vindt ik niet dat ze echt topknechten hebben. Je ziet het nu al, alle ballen lijken op de giro gezet te worden en kelderman moet maar zien hoe hij het ervan af gaat brengen in de Vuelta. Nog niet te praten over de tour waar ze waarschijnlijk alleen met Matthews hoge ogen kunnen gooien maar de rest van de tour dus onzichtbaar rondrijden
4 januari 2018 20:25
Ik vind 23 renners niet kunnen. Wel geld voor nevenactiviteiten, maar geen geld om 't verlies van Warren Barguil op te vangen. Goede renners zat, maar zonder steun kom je er niet.
4 januari 2018 20:27
Paris Nice vaak erg koud en smerig, is hij daar de man voor ?

Wat Kelly betreft, als ze echt weer 100% de giro willen winnen moet die natuurlijk ook mee naar Italie.

Persoonlijk vind ik 23 renners prima kunnen, geef bij koersen waar je niks te zoeken hebt die plek af aan een tot-op-het-bot-gemotiveerd team van de streek. Die startplicht in dat gare WT-circuit is niet meer van deze tijd, geef de 15 best presterende teams dan de eerste keuze.
4 januari 2018 20:44
Er wordt gezegd dat Kelderman in de Vuelta voor eigen kansen mag gaan. Dit sluit echter niet uit dat hij ook mee gaat naar de Giro. Na de Giro is er immers nog genoeg tijd om zich klaar te stomen voor de Vuelta. Onderstaande namen lijken me een prima formatie:

Dumoulin - Kelderman - Oomen - Ten Dam - Geschke - Kämna - Bauhaus - Stamsnijder
4 januari 2018 21:10
Maar 23 man. Gelukkig kunnen ze nog een paar goede wielrensters meenemen van uit het vrouwenteam!
4 januari 2018 21:18
Ten Dam rijdt Giro en Vuelta volgens zijn Instagram
4 januari 2018 21:20
@Davide_formolo
Ik weet niet waar PCS het vandaan heeft maar die hebben een groot deel van Kelderman's programma op de site staan waaronder Ronde van Californië dus dan zou de Giro niet meer kunnen.
4 januari 2018 21:34
@Davide
Bij de NOS gaf Kelderman zelf aan dat hij de Giro niet gaat rijden. Wel de tour als soort vrijbuiter.
4 januari 2018 22:35
rijdt dumolin geen tour
4 januari 2018 22:40
@davide
Vervaeke doet ook de Giro.
4 januari 2018 23:39
Ik vind het echt onbegrijpelijk dat Kelderman niet mee zal gaan als superknecht voor Dumoulin. We hebben gezien hoe belangrijk dat kan zijn. Dit gaat altijd fout bij Nederlandse ploegen. Het inzetten van goede knechten voor kopmannen (daar hebben ze bij TLJ ook geen verstand van). Oomen is heel goed maar zal niet genoeg zijn. Er moeten nog een goede klimmer mee van het formaat Kelderman als je voor de winst wilt gaan. Nee Ten Dam en Vervaeke zijn niet van dat formaat.
4 januari 2018 23:52
Sunweb en voorgangers presteren al jaren over het algemeen goed in grote rondes, altijd weer nieuwe talenten en mannen die opstaan. Alle vertrouwen dat men ook dit jaar weer de juiste keuzes maakt.
4 januari 2018 23:54
@johnny
Vorig jaar deed hij het zonder Kelderman en zonder Oomen. En volgens de natuurwetten is Dumoulin nog beter dan vorig jaar.
5 januari 2018 00:12
Oomen heeft allang laten zien over minstens zoveel talent/knecht capaciteiten te beschikken als Wilco, had misschien wel hoger geeindigd dan Wilco in de Vuelta en Tom moest het vorig jaar heel alleen opknappen, geen paniek.
5 januari 2018 01:42
Schipperaar,

Ik blijf me keer op keer verbazen om jouw opmerkingen. Het is alsof jij altijd iets ziet wat niemand ziet en niemand ooit zal zien of geloven.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.