Sam Oomen vervangt Wilco Kelderman in de Giro d’Italia
foto: Cor Vos
dinsdag 16 april 2019 om 14:08

Sam Oomen vervangt Wilco Kelderman in de Giro d’Italia

De kogel is door de kerk: Sam Oomen vervangt Wilco Kelderman in de aankomende Giro d’Italia. Dat heeft Team Sunweb bekendgemaakt in een perscommuniqué. Verder zal de Australiër Jai Hindley als vervanger optreden van de eveneens geblesseerde Martijn Tusveld.

Het is geen verrassing dat Team Sunweb Oomen alsnog naar de Giro stuurt. Kopman Tom Dumoulin liet eerder al weten dat de Brabander dé ideale vervanger zou zijn van Kelderman, die in de Ronde van Catalonië geblesseerd uitviel. “Sam Oomen is de enige renner die qua niveau in de buurt komt van Kelderman”, was Dumoulin duidelijk.

De ploegleiding is het eens met zijn kopman, waardoor Oomen zich mag opmaken voor La Corsa Rosa. “De Giro d’Italia is het hoofddoel van de ploeg”, zo legt ploegleider Marc Reef uit. “Sam was vorig jaar supersterk met een negende plaats in het eindklassement. Dit jaar zal de focus meer liggen op het ondersteunen van Tom, met name in de cruciale bergetappes.”

Oomen – die aanvankelijk de Tour de France zou rijden – kijkt uit naar de Italiaanse ronde. “Het is ontzettend jammer dat Wilco niet kan starten in de Giro. Het is moeilijk om hem te vervangen, maar ik zal mijn best doen. Ik ben blij om voor Tom te kunnen werken”, aldus de 23-jarige klimmer.

Geen Ardennenklassiekers, maar trainingskamp op Tenerife 
Oomen moet zijn programma wel drastisch omgooien. Aanvankelijk zou hij deelnemen aan de Ardennenklassiekers, maar nu wacht er een trainingskamp op Tenerife. Oomen zal zich van 17 april tot en met 3 mei voorbereiden op het Spaanse eiland, samen met kopman Dumoulin, Jan Bakelants, mede-vervanger Hindley én Robert Power.

“Het zal kortom een andere aanloop worden richting de Giro d’Italia”, zo concludeert Oomen. “Zeker in vergelijking met vorig jaar. De Giro is echter een prachtige wedstrijd. We hopen er het beste van te maken.”

 flag-it Giro d’Italia-selectie flag-de Team Sunweb 2019
flag-be Jan Bakelants
flag-nl Tom Dumoulin
flag-us Chad Haga
flag-au Chris Hamilton
flag-au Jai Hindley
flag-nl Sam Oomen
flag-au Robert Power
flag-be Louis Vervaeke

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.