Samuel Dumoulin aan het feest in Tour du Doubs
foto: Sirotti
zondag 11 september 2016 om 16:00

Samuel Dumoulin aan het feest in Tour du Doubs

Samuel Dumoulin heeft de Tour du Doubs gewonnen. De Fransman van AG2R La Mondiale was in de Franse eendagskoers de beste van een kopgroep die gevormd werd op de laatste klim van de dag. Baptiste Planckaert werd tweede, Thibault Ferrasse derde.

In het oosten van Frankrijk bleef het lange tijd een open koers. Veel pogingen om een kopgroep te stichten werden gecounterd door het peloton, tot er een mini-peloton van 35 renners wegreed. Elke grote ploeg had meerdere mannen mee, waardoor het peloton stilviel. Vijftig kilometer voor de meet ontsnapten Alo Jakin (HP BTP-Auber 93) en Julien Duval (Armée de Terre) uit de kopgroep. Zij pakten een kleine minuut.

De Est Jakin vond het niet hard genoeg gaan. Hij koos voor de solo, maar kon op de laatste klim niet standhouden. Pozzovivo, Dumoulin, Reichenbach, Sepúlveda, Edet, Planckaert en Ferrasse kwamen bij elkaar over de top, die op zes kilometer van de streep lag. Pozzovivo schikte zich in de knechtenrol en hield alles samen, waarna Dumoulin het afrondde.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
11 september 2016 16:15
Kunnen jullie niet gewoon zelf de Top-10 er neerzetten? Die van ProCyclingStats is altijd later dan het artikel en bevat heel vaak fouten.
11 september 2016 16:55
Dat kan ongetwijfeld, maar zal ook veel arbeidsintensiever zijn.

Overigens alweer de vierde 1.1-koers die Dumoulin in eigen land wint dit seizoen! Niet slecht voor een veteraan.
12 september 2016 08:08
Zowat de jongste en de oudste van de de ploeg die twee dagen na elkaar de winst pakken!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.