Samuel Dumoulin klopt Arthur Vichot in Haut Var
Foto: Sirotti
zaterdag 18 februari 2017 om 17:01

Samuel Dumoulin klopt Arthur Vichot in Haut Var

Samuel Dumoulin (AG2R La Mondiale) heeft de eerste overwinning van zijn seizoen binnen. De 36-jarige Fransman was vandaag de snelste in de openingsetappe van de Tour du Haut Var. Hij versloeg Arthur Vichot (FDJ) op een omhooglopende aankomst.

Het begin van de etappe verliep vandaag relatief rustig. Al snel kregen vier renners een vrijgeleide. Brice Feillu (Foruneao-Vital Concept), Félix Pouilly (Roubaix-Lille Métropole), Pierre Gouault (HP BTP-Auber 93) en Marco Bernardinetti (Amore & Vita-Selle SMP) vormden de vlucht van de dag.

De kopgroep mocht vandaag niet erg lang voorop rijden. Op zestig kilometer van het einde werden de vier leiders al ingerekend, waarna een spervuur aan demarrages volgde. Uiteindelijk kregen vijf nieuwe renners de gelegenheid om weg te rijden. Marco Bernardinetti (Amore & Vita-Selle SMP), Pierre-Luc Périchon (Fortuneo-Vital Concept), Antoine Dechesne (Direct Energie), Rémy Di Grégorio (Delko Marseille-Provence KTM en Alex Kirsch (WB-Veranclassic-Aqua Protect) hielden het een stuk langer vol dan hun voorgangers. De vijf koplopers hadden op vier kilometer van het einde nog een voorsprong van vijftien seconden, maar ook dat bleek niet genoeg.

Een grote groep stevende vervolgens af op een omhooglopende aankomst. Hier bleek Samuel Dumoulin over de beste benen te beschikken. De Fransman bleef Arthur Vichot en Maxime Vantomme (WB Veranclassic Aqua Project) voor. Het is voor Dumoulin de 36e overwinning uit zijn profcarrière. Zondag volgt de tweede en tevens laatste etappe in de Tour du Haut Var. Het parcours is dan beduidend lastiger dan vandaag.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
18 februari 2017 17:45
Hij blijft maar winnen! Vorig jaar ook genoten van zijn ontsnapping tijdens de Tour in de etappe die Matthews won.
18 februari 2017 18:18
Is toch echt wel een (kleine) held deze man!
18 februari 2017 19:30
Rebellin gewoon 15e...
18 februari 2017 20:31
145 cm temperament!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.