Samuel Dumoulin kondigt afscheid aan: “Je moet weten wanneer je moet stoppen”
Samuel Dumoulin - foto: Vincent Curutchet
vrijdag 31 mei 2019 om 09:00

Samuel Dumoulin kondigt afscheid aan: “Je moet weten wanneer je moet stoppen”

Samuel Dumoulin hangt aan het einde van het seizoen zijn fiets aan de haak. Dit heeft hij kenbaar gemaakt in diverse Franse media.

Dumoulin, die in augustus 39 kaarsjes mag uitblazen, heeft pas onlangs de knoop doorgehakt om te stoppen: “Aan het begin van het seizoen had ik nog niets besloten, maar nu weet ik dat dit mijn laatste jaar zal zijn”, steekt de kleine Fransman van wal. “Het is moeilijk om motivatie te vinden en om net zo hard te trainen als voorheen. Ik zou dit niet nog een jaar kunnen doen.”

Dumoulin geeft aan dat ook zijn leeftijd een rol speelt. “Ik voel dat mijn lichaam niet meer reageert als vroeger. Het leven van een professionele wielrenner vereist bovendien veel opofferingen. Ik ben een coureur die het van zijn mentale kracht moet hebben, dus als de motivatie wat minder is zie je dat terug in de resultaten.”

“Je moet weten wanneer je moet stoppen en voor mij is de tijd gekomen”, erkent Dumoulin, naast broodfietser ook eigenaar van een bakkerij in Chambéry. “Desalniettemin wil ik graag goed afsluiten; ik zal blijven proberen om wedstrijden te winnen.”

De Franse oudgediende reed bijna twee decennia rond in het profpeloton. In 2002 maakte hij zijn debuut namens Jean Delatour. Daarna volgden dienstverbanden bij AG2R Prévoyance (2004-2007) en Cofidis (2008-2012). In 2012 keerde hij weer terug naar de Franse verzekeringsploeg.

Het grootste deel van zijn overwinningen pakte de ervaren Dumoulin in eigen land. Ook prijkt driemaal de Coupe de France op zijn palmares. Zijn grootste overwinning dateert echter van 7 juli 2008. In Nantes won hij destijds namelijk de derde etappe van de Ronde van Frankrijk.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.