Samuel Dumoulin wint La Roue Tourangelle
Foto: Sirotti (Archief)
zondag 24 april 2016 om 16:43

Samuel Dumoulin wint La Roue Tourangelle

Samuel Dumoulin heeft in Frankrijk La Roue Tourangelle op zijn naam geschreven. De renner van AG2R La Mondiale was in de 192 kilometer lange koers door de Loirestreek de snelste renner van een kopgroep van drie man. Hij klopte Olivier Pardini (Wallonië-Brussel) en Julien Duval (Armée de Terre).

De wedstrijd werd gekleurd door een vlucht van vier renners. De Fransen Quentin Jauregui (AG2R La Mondiale), Clément Koretzky (Team Vorarlberg) en Thibault Ferasse (Armée de Terre) tekenden samen met de Brit Hugh Carthy (Caja Rural-RGA) voor de vlucht van de dag. Carthy haakte onderweg af, waarna de Bask Garikoitz Bravo (Euskadi-Murias) hem verving. Ook de Belgen Ludwig De Winter (Wallonie-Bruxelles) en Timothy Stevens (Crelan-Vastgoedservice) en de Spanjaard Antonio Molina (Caja Rural-RGA) wisten op ongeveer dertig kilometer voor het einde de aansluiting te vinden, waardoor er een kopgroep van zeven man ontstond.

Het zevental zou het echter niet tot het einde volhouden. Na een hergroepering ontstond er een nieuwe kopgroep met Duval, Pardini en Dumoulin. De drie zouden gaan sprinten om de overwinning. Dumoulin bleek vervolgens met een klein verschil de snelste.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.