Samuel Sanchez beslist komende maand over toekomst
donderdag 30 oktober 2014 om 14:56

Samuel Sanchez beslist komende maand over toekomst

Sanchez Evans BMC

foto: Sirotti

Samuel Sanchez heeft een aanbieding voor 2015 op zak, maar beslist pas later deze maand of hij zijn carrière voortzet. “Ik ben kalm en relaxed, omdat de situatie nu anders ligt dan vorig jaar. Ik kan zelf een beslissing maken. Als ik dat wil, kan ik blijven fietsen. Ik heb echter nog niets getekend en heb ook geen haast”, vertelt de 37-jarige Spanjaard aan Ciclo21.

Na het ophouden van ‘zijn’ Euskaltel-Euskadi-ploeg aan het einde van 2013, moest de Olympisch kampioen van 2008 op zoek naar een nieuwe werkgever. Deze vond hij in een laat stadium in het Amerikaans-Zwitserse BMC, waar hij een goed jaar kende in een dienende rol. “Ik heb veel lof ontvangen van bijvoorbeeld Phillippe Gilbert. Mocht ik beslissen om door te gaan, dan doe ik dat omdat ik wielrennen al vanaf mijn elfde levensjaar erg leuk vind. Ik heb een hoop ervaring opgedaan en mijn resultaten zijn altijd goed geweest. Ik behoorde in de Vuelta a España nog altijd bij de beteren. Ik heb bewezen dat ik ook op deze leeftijd nog mee kan doen om de prijzen”, vertelt de nummer zes van de afgelopen Ronde van Spanje.

BMC tevreden
In de wandelgangen doet het gerucht de ronde dat BMC zijn contract wil verlengen. Sanchez geeft echter niets prijs: “Maar de ploegleiding is wel erg tevreden over mij en daar ben ik blij mee. Ik heb me erg snel aangepast en een aantal nieuwe vrienden gemaakt, wat altijd erg belangrijk is. Ik heb een grote bijdrage gehad in de overwinningen van Gilbert in de Amstel Gold Race, de Ster ZLM Toer en de afgelopen maand in China. In die wedstrijden had ik een dienende rol. Daarnaast zijn we met BMC als ploeg tweede geworden in de WorldTour, dus we mogen wel spreken van een goed jaar,” kijkt hij terug.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.