Samuel Sanchez blijft toch bij BMC

vrijdag 23 januari 2015 om 16:49

Samuel Sanchez heeft een nieuw contract bij BMC Racing getekend voor 2015. De Spanjaard kreeg eind vorig jaar te horen dat de ploeg tevreden was en ze wilden zijn contract verlengen. De Olympisch kampioen van Peking twijfelde echter, maar heeft nu toch weer zijn handtekening gezet onder een eenjarig contract. Dit meldt BMC.

”We zijn verheugd onze samenwerking met Samuel uit te breiden met 2015,” zegt algemeen manager Jim Ochowicz. ”Hij heeft bijgedragen aan ons succes in 2014 en we verwachten dat dit jaar weer hetzelfde te zien. Zijn programma zal gefocust zijn op grote rondes en WorldTour-races, waar zijn ervaring en vaardigheden een voordeel voor het team zullen hebben.”

Sanchez zelf is ook blij met het nieuwe contract. ”BMC Racing is mijn ploeg. Ik ken de renners, ik ken de ploeg. Ik houd niet van veel veranderingen,” aldus de Spanjaard, die zegt dat hij niet direct inzetbaar zal zijn. ”Morgen kan ik geen koers rijden, maar ik heb thuis niet stilgezeten. Zo heb ik op de mountainbike getraind en heb ik veldritten gereden. Mijn niveau is momenteel niet goed, maar ook niet slecht.”

Allan Peiper, de sportieve manager van de ploeg, is duidelijk: ”Iedereen is blij dat Sammy terug is.”

Lees ook:
Samuel Sanchez beslist komende maand over toekomst

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.