Samuel Sánchez ook volgend seizoen bij BMC

dinsdag 21 juli 2015 om 12:11
Samuel Sánchez ook volgend seizoen bij BMC

Samuel Sánchez verdedigt ook in 2016 de kleuren van BMC. De Amerikaanse formatie maakte vandaag bekend dat de 37-jarige Olympisch kampioen van Peking er nog een seizoen aan vast plakt. Sánchez is bezig aan zijn tweede seizoen in dienst van BMC.

“We hebben meerdere redenen om zijn contract te verlengen”, legt teammanager Jim Ochowicz uit. “Hij is een mentor voor de andere jongens en gedraagt zich zowel in de ploeg als in het peloton als een leider.”

De Spaanse klimmer rijdt momenteel de Tour als meesterknecht van Tejay van Garderen. Sánchez (in 2011 nog winnaar van de bolletjestrui) staat in het algemeen klassement op een veertiende plaats.

Dit artikel delen:

8 Reacties

MooieMario 21 juli 2015 om 12:15

Goed om Sammy nog een jaar in het peloton te zien. Rijdt toch een verdienstelijke tour en zal in de Vuelta voor eigen kans mogen gaan. Ik vind het jammer dat hij zich tegenwoordig weg moet cijferen voor kopmannen want het is zo een attractief koersende renner.

Har77 21 juli 2015 om 12:33

Juist knap dat een renner die voorheen gewend was om voor eigen kansen te (mogen) gaan de switch heeft gemaakt tot meesterknecht. Zijn er van dat kaliber niet veel die het kunnen, en nog minder die het willen. Denk dat Sammy door dit op deze manier te doen z’n tijd in het peleton toch echt wel een paar jaartjes verlengd heeft.

Front-runner 21 juli 2015 om 12:39

Hij is er vroeg bij dit jaar met zijn contractverlenging ;-)

Jaizkibel2008 21 juli 2015 om 12:40

Rijdt dit jaar ook gewoon een goede Tour gezien zijn huidige kwaliteiten en leeftijd. Ik vind het vooral jammer dat we zijn daalcapaciteiten minder vaak kunnen aanschouwen dan in zijn tijd bij Euskatel. Hopelijk kunnen we nog een mooie Vuelta van hem zien, vorig jaar werd hij daar nog zesde. Al reed hij toen de Tour niet.

hnac 21 juli 2015 om 12:47

Jammer dat we Sammy niet op de voorgrond zien. Hij valt ook niet echt op zonder het feloranje tricot. Heeft desondanks al prachtige carriere achter de rug. Toch opmerkelijk dat hij zijn grootste succes in het benauwde China beleefde.

dikkechaap 21 juli 2015 om 12:49

@jaizkibel
Eens, ik hoopte eigenlijk dat hij gister mee zou zitten. Daar zou Sagan nog een hele klus aan hebben gehad in de afdaling. Het ziet er bij hem minder spectaculair uit, maar ik denk dat hij de bochten harder uit komt dan de Hulk.

Parijs is nog ver 21 juli 2015 om 13:53

Prima, van grote waarde in deze rol.

Chaba 21 juli 2015 om 15:28

Ik moet zeggen hoe hij dit jaar rijdt in de tour is hij echt van toegevoegde waarde voor van Garderen. Een goed besluit om zijn contract nog een jaar te verlengen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.