‘Samuel Sanchez richt pijlen op Ardennen en Giro’
maandag 10 februari 2014 om 20:11

‘Samuel Sanchez richt pijlen op Ardennen en Giro’

Samuel Sanchez

foto: Sirotti

Samuel Sanchez debuteert voor BMC Racing in Frankrijk. De Spanjaard zal zijn eerste koerskilometers rijden in de Ronde van Haut-Var, eind februari. Een week later rijdt hij de ééndagskoersen Classic Sud-Ardeche en La Drôme Classic. Dit alles met oog op de heuvelklassiekers en de Giro d’Italia, meldt 100% Vélo.

Na zijn eerste kilometers in het tenue van BMC Racing, gaat de 36-jarige Sanchez via Strade Bianche en Roma Maxima terug naar Spanje, waar hij de Ronde van Catalonië en de Ronde van het Baskenland afwerkt in aanloop naar de klassiekers. Na het drieluik Amstel-Gold-Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik gaat hij zich voorbereiden op de Giro d’Italia, waarin hij samen met Cadel Evans het kopmanschap deelt.

De Tour de France zal Sanchez dit maal niet aandoen, aangezien Tejay van Garderen de leider van de Amerikaanse ploeg zal zijn in La Grande Boucle. Het ligt in de lijn der verwachtingen dat Sanchez zich na de Giro zal gaan richten op de drieweekse rittenkoers van zijn eigen land, de Vuelta a España.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.