Samuel Sánchez: “Ze hadden me op z’n minst kunnen bellen”
dinsdag 23 september 2014 om 10:45

Samuel Sánchez: “Ze hadden me op z’n minst kunnen bellen”

foto: Sirotti

Zijn uitsluiting van het WK in Ponferrada viel Samuel Sánchez rauw op zijn dak. De ervaren Spanjaard snapt niet waarom hij niet is geselecteerd, en heeft hier bovendien geen uitleg over gekregen. “Dat is normaal, maar ze hebben het niet gedaan.”

“Dat is wat me het meest verbaasde, dit gebrek aan tact”, vertelt een boze Sánchez aan Marca. “Als je niet wordt meegenomen om technische redenen, moet je dat accepteren en kun je er niets aan doen.” Maar de 36-jarige Olympisch Kampioen van 2008 kan alleen maar gissen. “Ik zou het hebben gewaardeerd als ik een dag voor de publicatie van de lijst een belletje had gekregen.”

“Ik ben uiteindelijk heel goed uit de Vuelta gekomen”, aldus de nummer zes van het klassement. “Als ik niet in vorm was, zou ik het begrijpen, maar dat je iemand met deze benen thuislaat begrijp ik niet. Ik denk dat het er niet heel goed uitziet voor het team. Het verliest potentieel zonder mij. In naam en in benen.”

In onderhandeling met BMC
Sánchez heeft nog geen contract voor volgend jaar, maar zou graag bij BMC Racing blijven. “We zijn in onderhandeling, hier blijven is mijn eerste keus. Ik weet hoe het team werkt, het is een grote ploeg en ik ben hier op mijn gemak.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.