Sanders sterkste in Ronde van Zwift, Van der Poel en ploeggenoten weggereden
foto: Cor Vos
zondag 5 april 2020 om 11:57

Sanders sterkste in Ronde van Zwift, Van der Poel en ploeggenoten weggereden

De Ronde van Zwift is gewonnen door de Canadese triatleet Lionel Sanders. De renner van Canyon ZCC besliste de virtuele wedstrijd – met 19 renners van Alpecin-Fenix aan de start – met een demarrage op vier kilometer van de aankomst.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Het virtuele peloton kreeg zondagmorgen drie rondes van het Richmond-circuit voorgeschoteld, een route van in totaal 27,8 kilometer. De wedstrijd bleef lang gesloten, hoewel onder meer Alpecin-Fenix-renners Louis Vervaeke en Dries De Bondt het onderweg probeerden. Mathieu van der Poel werd onderweg gelost en speelde geen rol van betekenis.

De beslissing kwam toen Sanders net voor de laatste beklimming een power-up gebruikte en wegreed bij de rest. In de finale kwam de Zweed Branlunnd nog dichtbij, maar hij kon Sanders er niet van weerhouden als eerste de virtuele finish te passeren.

Alpecin-Fenix weggereden
De renners van Alpecin-Fenix slaagden er niet in een plekje bij de beste tien van de einduitslag de bemachtigen. De volledige top tien bestond uit renners van de zogenaamde eRacing teams.

Uitslag Ronde van Zwift 2020
1. Lionel Sanders (Canyon ZCC) in 36m21s
2. Samuel Brannlund (Zweden) +1:89
3. Lionel Vujasin (Canyon ZCC) +4:88
4. Ollie Jones (Canyon ZCC) +5:28
5. Johan Wigforss (Zweden) +5:61
6. Alex West (Canyon ZCC) +5:74
7. Gavin Dempster (Team Draft) +7:30
8. Vidar Mehl (Kalas Esport) +7:52
9. Warren Muir (Team Draft) +7:54
10. Alexander Wetterhall (Zweden) +8:55


Bekijk hier de wedstrijd terug

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.