Sanne Cant blijft Maud Kaptheijns voor in Krawatencross
Foto: Orange Pictures / Dick Soepenberg
zaterdag 10 februari 2018 om 14:34

Sanne Cant blijft Maud Kaptheijns voor in Krawatencross

In de Krawatencross te Lille heeft Sanne Cant haar eerste overwinning geboekt na het prolongeren van de wereldtitel vorige week in Valkenburg. In het zonnige Lille bleef de wereldkampioene een jagende Maud Kaptheijns voor. Katherine Compton werd zevende op meer dan anderhalve minuut, maar zag haar eindoverwinning in het eindklassement van de DVV Verzekeringen Trofee niet meer in gevaar komen.

Kaptheijns opende sterk en nam de eerste ronden de leiding, met een afwachtende Cant constant op een aantal seconden. Na halverwege koers maakte Cant de aansluiting met Kaptheijns en al gauw reed de wereldkampioene weg bij de jonge crosster van Crelan-Charles.

Helemaal wegrijden van Kaptheijns wist Cant niet te doen. Steevast volgde Kaptheijns op een aantal seconden, maar aansluiten lukte haar nimmer, waardoor Cant met een voorsprong van dertien seconden het zegegebaar mocht maken. Op een derde plaats completeerde Annemarie Worst het podium.

Katherine Compton startte de cross met meer dan vijf minuten voorsprong op de concurrentie. De gehele cross reed zij in de achterhoede, maar met een zevende plaats op meer dan anderhalve minuut verdedigde zij haar leidende positie in het klassement met verve.

Uitslag Krawatencross Lille flag-fr:

1. flag-be Sanne Cant
2. flag-nl Maud Kaptheijns
3. flag-nl Annemarie Worst
4. flag-be Laura Verdonschot
5. flag-nl Manon Bakker
6. flag-be Loes Sels
7. flag-us Katherine Compton
8. flag-be Ellen van Loy
9. flag-gb Nikki Brammeier
10.flag-it Alice Maria Arzuffi

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
10 februari 2018 18:30
Sanne is gewoon een klasbak . Overal de beste en geen rare uitschieters als die
andere Belgische wereldkampioen .
11 februari 2018 08:55
Is dit in lille frankrijk zoals hier staat?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.