Sanne Cant derde in Hoogerheide: “Ik was niet super, dat was ingecalculeerd”

zondag 26 januari 2020 om 15:43
Sanne Cant derde in Hoogerheide: “Ik was niet super, dat was ingecalculeerd”

foto: Cor Vos

Een week voor het WK veldrijden in Zwitserland heeft Sanne Cant weer van haar laten horen. In de laatste Wereldbeker-manche van het seizoen in Hoogerheide werd ze derde. “Ik heb dit seizoen nog geen podium Wereldbeker behaald, maar ik ben mij wel bewust dat ik vierde was geweest zonder de val van Ceylin Alvarado. Maar ik was er korter bij dan de vorige keren”, zegt Cant na afloop tegen WielerFlits.

“Ik was niet super in ieder geval”, geeft Cant aan na haar derde plaats in Nederlands-Brabant. “Dat was ingecalculeerd en dat voelde ik tijdens de warming-up ook al. Ik veronderstel ook dat iedereen ongeveer hetzelfde aan de start stond.”

Vanaf nu gaan alle ogen van de drievoudig wereldkampioene op Dübendorf, waar ze haar regenboogtrui wil heroveren. “Ik hou niet veel rekening met deze wedstrijd. Het is leuk, ik ben derde en ik heb niet meegedaan om de overwinning, maar ik was er wel bij”, zegt ze. “Het is een verbetering en we zullen het volgende week wel zien. Ik zat in de finale op de rekker en geraakte niet in positie, maar ik kon verwachten dat dat ging gebeuren.”

‘Ik ben zeker niet de topfavoriet op het WK’
Op het WK is de verwachting dat Cant het moet opnemen tegen een groot Nederlands blok. “Vorig jaar was hetzelfde. Ik heb alleen maar iets te verliezen, dat is die schone trui. Ik ben zeker niet topfavoriet, dus dat is wel iets anders”, aldus Cant.

“Ik heb alles gedaan wat ik kon doen”, zegt ze over haar voorbereidingen van aflopen week. “Meer trainingen doen was onmogelijk. Ik ben tevreden, de ploeg is tevreden en mijn trainer is tevreden. Het seizoen is gepasseerd, er komt nog een belangrijke cross en ik hoop dat ik tegen zaterdag oké ben. Als zaterdag mislukt, dan is dat maar zo. Ik heb de trui drie jaar achtereen gehad. Vier jaar zou enorm straf zijn en ik heb er alles aan gedaan.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Wielernieuws

Materiaalzone

Populair