zondag 23 juni 2024 om 16:06

Sanne Cant emotioneel na zilveren medaille op waarschijnlijk laatste BK wielrennen

Video Sanne Cant heeft in Zottegem vanmiddag haar allerlaatste Belgisch kampioenschap wielrennen afgewerkt. Althans, dat was oorspronkelijk het plan. Recent zijn er veranderingen in het leven van Cant gebeurd die de deur schijnbaar toch weer op een kier zetten. Dat vertelt de vijftienvoudige Belgisch kampioene veldrijden voor de camera van WielerFlits.

We zagen Cant na afloop van de wedstrijd vechten tegen de tranen. “Ik ben niet vaak emotioneel, maar dit was wel weer zo’n moment. De vorige keer was voor de start van mijn laatste BK veldrijden. Vandaag aan de aankomst van mijn laatste BK op de weg. Ik denk dat ik mijn carrière niet mooier kan afsluiten dan op deze manier. Na Lotte kun je het niet beter doen dan dit. Er hangt een mooi randje aan.”

Toch hadden die emoties volgens de Belgische kampioene geen al te grote impact op haar wedstrijd. “Ik zat er niet mee in het hoofd. Ik heb gewoon geprobeerd ontspannen rond te rijden vandaag. Voor mij moést er niets en dat is op zich wel leuk om te koersen op die manier. Ik wil nog maar één ding en dat is naar de Olympische Spelen. Hopelijk kan ik erbij zijn en kunnen we daar met trots ons land vertegenwoordigen.”

Carrière-einde
Meer zat er voor de Kempische niet in. “De demarrage van Lotte kwam een beetje van achteren uit op het moment dat ik op kop zat. Ze kwam met veel snelheid er overheen, ik heb nog geprobeerd te reageren en ik schrok er zelf van hoe dicht ik eigenlijk nog terugkwam. Ze zag me komen en schakelde nog een tandje bij. Toen moest ik me recht zetten. In het begin van de koers, bij haar eerste demarrage, had ik net voet aan grond moeten zetten. Ik kwam van echt heel ver, en die inspanning bekoop ik op het einde. Maar als je daarna ziet hoe ver ze wegrijdt, heeft de verdiende renster gewonnen.”

Hoe zeker is dat carrière-einde eigenlijk? “Momenteel voor mij nog zeker. Er zijn wel wat veranderingen in mijn leven gebeurd de laatste weken, waardoor mijn toekomstplannen misschien net iets anders zijn dan ik in gedachten had op voorhand. Momenteel loopt nog steeds mijn contract af en ik heb nog geen aanbiedingen. Er over nadenken om verder te doen zit er op dit moment nog niet in.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.