Sanne Cant gaat met IKO en Crelan op zoek naar opvolgster

dinsdag 3 september 2019 om 09:55
Sanne Cant gaat met IKO en Crelan op zoek naar opvolgster

foto: IKO-Crelan

Na een jaar afwezigheid keert Crelan terug in de cross. Samen met IKO wordt het bedrijf naamgevend sponsor van de ploeg van Sanne Cant, Loes Sels en Karen Verhestraeten. En dat is niet alles: ze gaan middels een jeugdploeg ook veldrittalenten opleiden om opvolging te verzekeren voor de drievoudig wereldkampioene veldrijden.

Crelan investeert al sinds 2008 in de cross. Met Sven Nys en Wout van Aert was de verzekeraar in het verleden al veelvuldig in beeld bij successen, maar door het vertrek van Van Aert trok Crelan er vorig jaar de stekker uit. Nu keert het terug als vervanger van Beobank in de ploeg van Sanne Cant.

Ze krijgt voor het eerst twee ploeggenotes aan haar zijde: Loes Sels en Karen Verhestraeten, waardoor het nu een echte UCI-crossploeg is. “Als ik eens een mindere dag heb, kan Loes het eventueel opvangen”, zegt Cant. “Toch speciaal: het is door Loes dat ik ben beginnen te crossen. Dat we nu samen in één team rijden, is een droom die uitkomt.”

Het tenue van de ploegen – foto: Cor Vos

En dat is niet alles: want er wordt een nieuw project voor het vrouwenveldrijden opgestart: Crelan-IKO – de sponsors verwisselen van plaats op het tenue – wordt een opleidingsploeg voor jonge talenten. “De jeugdopleiding heeft bij de jongens zijn waarde bewezen”, zegt Dirk Theuns, CEO van IKO op de presentatie. “We gaan daar een spin-off van maken voor de meisjes. De entourage, de ervaring en het netwerk is er. Binnen de jeugdacademie kan ook de combinatie gemaakt worden met het wegwielrennen en het mountainbiken.”

Via deze veldritacademie wordt gepoogd het gat met de Nederlandse dames te verkleinen. Voorlopig liggen drie jonge talenten vast: aspirante Emma Szekely en beloftes Jinse Peeters en Kiona Crabbé zullen gaan crossen voor de formatie, maar het is de bedoeling die kern uit te breiden en daarbij is een rol weggelegd voor Sanne Cant. “Ik zal op het terrein meisjes aanspreken en helpen. Ik kan tips geven, technieken bijbrengen, parcoursen helpen verkennen. Die gezamenlijke trainingen zullen de meisjes veel deugd doen.”

Hiermee wil de 28-jarige Cant ervoor zorgen dat na haar carrière de nieuwe Belgische veldritkampioenen opstaan: “Ik wil nog enkele jaren presteren, maar als ik stop, hoop ik dat de opvolging verzekerd is. En ik wil mee helpen zoeken naar mijn opvolgster.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

LightPhoenix 3 september 2019 om 12:06

Nog nooit zo’n lelijk shirt gezien …

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.