Sanne Cant houdt Annemarie Worst af in Hoogstraten

zondag 10 februari 2019 om 14:23
Sanne Cant houdt Annemarie Worst af in Hoogstraten

foto: Photopress.be

Sanne Cant heeft in Hoogstraten haar tweede zege in evenveel dagen geboekt. De wereldkampioene was in de voorlaatste manche van de Superprestige sterker dan de Europese kampioene Annemarie Worst. Met nog een manche te gaan telt Cant nu twee punten voorsprong in het Superprestige-klassement.

De voorlaatste manche van de Superprestige werd er eentje met een dubbele inzet. Naast de dagzege lag immers ook de strijd om eindwinst nog volledig open, aangezien Sanne Cant amper één puntje voorsprong telde op Annemarie Worst. Het was dan ook even paniek in het kamp van Cant toen ze bij de start haar klikpedalen niet onmiddellijk vond en plots in vijfentwintigste positie verzeild geraakte. En dat terwijl Worst vooraan de scepter zwaaide, in het gezelschap van belofte Ceylin del Carmen Alvarado.

Cant oogde desondanks sterk op het lastige Hoogstraatse parcours, reed de juiste lijnen in de technische zones en schoof dankzij een handigheidje alweer snel de top 5 ging. Dat was het sein voor Worst om het gaspedaal extra hard in de drukken, maar een terugkeer van de wereldkampioene verhinderen lukte haar niet. Intussen kregen onder andere Alvarado, Sels en Betsema het knaplastig, waardoor we een boeiende tweestrijd om de dag- en eindzege zouden krijgen.

In de voorlaatste ronde had Cant genoeg van het gezelschap van Worst. Cant ging stevig tekeer in de modder en sloeg een kloofje. Maar door een knieval moest ze haar voorsprong van vijf seconden toch weer prijsgeven. Het bleek uitstel van executie voor Worst, die in de laatste ronde toch al snel weer op achterstand gezet werd. Voor Cant is het de tweede zege in evenveel dagen.

Het podium: Worst, Cant en Betsema – foto: Photopress.be

Superprestige veldrijden 2018-2019
Uitslag manche 7: flag-be Hoogstraten

1. flag-be Sanne Cant (IKO-Beobank)
2. flag-nl Annemarie Worst (Steylaerts-777) op 10s
3. flag-nl Denise Betsema (Marlux-Bingoal) op 14s
4. flag-be Loes Sels (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice) op 31s
5. flag-nl Ceylin del Carmen Alvarado (IKO-Beobank) op 58s
6. flag-it Eva Lechner (Creafin-Tuv Sud) op 1m17s
7. flag-be Ellen van Loy (Telenet-Fidea) op 1m19s
8. flag-nl Inge van der Heijden (CCC Team) op 1m29s
9. flag-gb Nikki Brammeier (Mudiiita) op 1m35s
10. flag-it Alice Maria Arzuffi (Steylaerts-777) op 1m58s
Volledige uitslag

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair