Cant na tweede plek in Ruddervoorde: “Ik heb hier een goed gevoel aan overgehouden”

zondag 3 november 2019 om 14:45
Cant na tweede plek in Ruddervoorde: “Ik heb hier een goed gevoel aan overgehouden”

Sanne Cant keerde na een korte afwezigheid terug met een tweede plaats. Ze kijkt met een goed gevoel terug op haar cross. “Het was een snelle start, dus ik had wel een beetje schrik dat ik de tweede helft van de cross een terugval ging krijgen. Maar ik denk niet dat dat het geval was. Mijn rondetijden waren redelijk stabiel. Dat is alleen maar positief.

Vorige week zondag liep zij in Gavere bij een val tijdens de opwarming een blessure op. Ze moest daarom even rust houden. “Ik heb gisteren na de training maar besloten om te starten. Het heeft lang geduurd voordat alles terug op zijn plek zat. Gisteren had ik pas voor het eerst deze week het idee dat ik weer mezelf was op de fiets. Om dan opeens weer een wedstrijd te rijden, was wel afwachten wat het ging geven. Maar ik ben heel blij met het gevoel vandaag, zeker nadat ik afgelopen week niet getraind had. Ik heb hier een goed gevoel aan overgehouden.”

In het klassement om de Superprestige staat ze nu derde. “Er zijn nog veel wedstrijden te gaan. Er is nog niets verloren,” aldus Cant.


Ceylin Alvarado: “Het was vandaag een technische wedstrijd”

Ceylin del Carmen Alvarado toonde zich vandaag in Ruddervoorde een klasse apart. De Nederlandse ging er al bij de start vandoor en reed vrijwel van start tot finish aan kop.

“Vandaag was het een technische ronde en de weersomstandigheden maakten het alleen nog maar technischer”, vertelde zij na afloop. “Ik was vrij goed weg. Ik wist dat ik die eerste klim met schuine kant als eerste door moest. Daar deed ik het voor. Ik ging als eerste die klim op en eigenlijk waren we gelijk weg. Toen was het doortrekken,” kijkt ze terug.

Nadat zij in Gavere en de Koppenberg niet op de voorgrond kon treden, pakte ze vandaag opnieuw een overwinning. “Ik heb op zich goede uitslagen gereden. Maar als je ziet wie er daar voor mij eindigen, dat zijn dan toch wel wat meer ervaren dames op dat soort rondjes. Het is nog net iets te zwaar voor mij. Maar al met al ben ik wel tevreden.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.