Sanne Cant is Annemarie Worst te slim af in avondcross Diegem

zondag 30 december 2018 om 19:26
Sanne Cant is Annemarie Worst te slim af in avondcross Diegem

foto: Photopress.be

Sanne Cant heeft de Superprestige-veldrit van Diegem voor de derde keer gewonnen. De wereldkampioene was in de finale van de cross bij kunstlicht de slimste van een kopgroep van vier. Annemarie Worst had geen antwoord op de Belgische winnares, zij werd tweede. Denise Betsema eindigde als derde.

Annemarie Worst en Eva Lechner maakten zich al vroeg in de cross los van de rest, mede door schuivers van Alice Maria Arzuffi, Sanne Cant en Ellen Van Loy. Onder aanvoering van Denise Betsema, Ceylin del Carmen Alvarado en Nikki Brammeier bleef de schade beperkt voor de achtervolgers.

Worst en Lechner aan kop
Europees kampioene Worst nam op de schuine kant en in de zandstrook wat afstand van Lechner, maar dat plooide samen. Daarachter kwamen Maud Kaptheijns, Cant en Betsema in de voorlaatste ronde gevaarlijke oprukken. Worst belandde door een slechte beurt op de schuine kant in de achtervolgende groep achter Lechner. De Italiaanse ging met vijf seconden voorsprong de slotronde in.

Slimmigheidje van Cant is beslissend
In de laatste ronde liep Lechner iets uit op haar concurrentes, maar een versnelling van Betsema zorgde ervoor dat ze vlak voor de finish nog gegrepen werd. Met vier op een rij (Cant, Worst, Lechner en Betsema) werd de ultieme finale geopend. De wereldkampioene draaide na een slimme manoeuvre (vroeg afstappen vlak voor de laatste trappenpartij) als eerste de finishstraat in, en daar had Worst in de sprint geen antwoord meer op. Daardoor kon Cant haar derde zege in Diegem boeken.

Door haar zege neemt Cant de leiding over in de Superprestige, aangezien leidster Alice Maria Arzuffi een baaldag kende en ver in de achtergrond finishte. In februari worden de laatste twee manches van de Superprestige verreden in Hoogstraten en Middelkerke.

Superprestige 2018-2019
Uitslag manche 6, vrouwen: flag-be Diegem (C1)
1. flag-be Sanne Cant (IKO-Beobank)
2. flag-nl Annemarie Worst (Steylaerts-777) op 2s
3. flag-nl Denise Betsema (Marlux-Bingoal) op 3s
4. flag-it Eva Lechner (Creafin-Tüvsüd) op 6s
5. flag-nl Maud Kaptheijns (Crélan-Charles) op 33s
6. flag-be Laura Verdonschot (Marlux-Bingoal) op 46s
7. flag-gb Nikki Brammeier (MUD///TA) op 52s
8. flag-lu Christine Majerus (Boels-Dolmans) op 56s
9. flag-nl Ceylin del Carmen Alvarado (Corendon-Circus) op 1m13s
10. flag-ch Jolanda Neff (Trek Factory Racing) op 1m16s

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.