Sanne Cant is de beste in de Brico Cross Lokeren

Sanne Cant is de beste in de Brico Cross Lokeren

foto: PhotoPress.be

zaterdag 13 oktober 2018 om 14:37

Sanne Cant heeft de Brico Cross in Lokeren op haar naam geschreven door in de laatste ronde af te rekenen met Laura Verdonschot en Loes Sels. De wereldkampioene voerde al vroeg in de cross de forcing en zag zich halverwege de cross vergezeld worden door haar twee landgenoten, die ze met een machtige machtsontplooiing in extremis afschudde.

In de vierde manche van de Brico Cross was het Cant die in haar regenboogtrui al vroeg het initiatief nam. De wereldkampioene zorgde er al vroeg voor dat het kaf van het koren werd gescheiden, nam de benen en reed al vroeg in de Rapencross solo. Binnen een kwartier deden nog maar vijf veldrijdsters mee om de overwinning: Koploper Cant en daarachter Sels, Verdonschot, Alice Maria Arzuffi en Ellen Van Loy.

foto: PhotoPress.be

Ver wegrijden deed de renster van Corendon-Circus niet. In de rondes die volgden was het eerst veteraan Sels en daarna rookie Verdonschot die de aansluiting wisten te maken met de wereldkampioene. Arzuffi en Van Loy moesten daarachter genoegen nemen met de plaatsen vier en vijf.

Cant, Sels en Verdonschot hielden elkaar goed in de gaten en gunden elkaar geen meter ruimte. Pas in de laatste ronde werd het verschil gemaakt. Verdonschot probeerde het eerst een aantal keer met als resultaat het afhaken van Sels. Daarna was het de beurt aan Cant, die in de laatste minuten aanzette en Verdonschot zo naar de tweede plek verwees.

foto: PhotoPress.be

Brico Cross 2018-2019
Uitslag manche 4, vrouwen: flag-be Lokeren
1. flag-be Sanne Cant (Corendon-Circus)
2. flag-be Laura Verdonschot (Marlux-Bingoal)
3. flag-be Loes Sels (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice)
4. flag-it Alice Maria Arzuffi (Steylaerts-777)
5. flag-be Ellen van Loy (Telenet Fidea Lions)

Dit artikel delen:

3 Reacties

Dolfy 13 oktober 2018 om 14:52

Mooie strijd, Cant erg koelbloedig…

Brabander 13 oktober 2018 om 15:15

Arzuffi en Verdonschot ook weer stappen gezet. Leuk voor de spanning die er tegenwoordig sowieso meer bij de vrouwen dan bij de mannen is

Mwielerfan 14 oktober 2018 om 10:37

4de manche alweer, liggen ze wel heel vroeg in het seizoen allemaal

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.