Sanne Cant klopt Loes Sels in regenachtige Jaarmarktcross
foto: PhotoPress.be
zaterdag 10 november 2018 om 14:32

Sanne Cant klopt Loes Sels in regenachtige Jaarmarktcross

Sanne Cant heeft de Jaarmarktcross in Niel gewonnen. De veldrijdster van Corendon-Circus was na minder dan een uur crossen de betere van Loes Sels in een sprint. Achter Cant en Sels was het Ellen Van Loy die het Belgische feestje compleet maakte door op de derde plaats te eindigen.

Voor het eerst dit crossseizoen konden de vrouwen opdraven in de regen. In het natte Niel bleek modder een welkome toevoeging aan het parcours te zijn. Door de afwezigheid van onder andere Annemarie Worst, Marianne Vos en Alice Maria Arzuffi waren de ogen gericht op wereldkampioene Cant.

foto: Photopress.be

Zij kon het in Niel waarmaken. Al vroeg wist zij voor een schifting te zorgen. De veldrijdster van Corendon-Cirus kreeg Sels en Van Loy met zich mee en zag een aantal rondes later Katie Compton ook de oversteek maken. De vier vooraan waren gewaagd aan elkaar, maar zouden niet samen om de zege strijden. Compton en Van Loy maakten enkele technische foutjes, die zij afgestraft zagen worden. De Amerikaanse kwam ten val en verloor daarmee het uitzicht op een topklassering. De Belgische maakte een aantal stuurfoutjes en kwam zo op twintig seconden van het leidende duo te rijden.

Dat gat kon Van Loy niet meer goedmaken, waardoor Cant en Sels samen naar de streep reden. Sels probeerde een aantal keer de wereldkampioene op achterstand te rijden, maar telkens repareerde de wereldkampioene met veel moeite. In de sprint bleek Cant vervolgens nog wat in de tank te hebben, waarna ze in de laatste 150 meter toch nog de zege naar haar toetrok. Kim Van De Steene eindigde op iets meer dan twintig seconden van de winnares op een vierde plaats en verdedigde daarmee haar leidende positie in de DVV Verzekeringen Trofee.

foto: Photopress.be

DVV Verzekeringen Trofee 2018-2019
Uitslag manche 2, vrouwen: flag-be Niel
1. flag-be Sanne Cant (Corendon-Circus) in 43m32s
2. flag-be Loes Sels (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice) +4s
3. flag-be Ellen Van Loy (Telenet Fidea Lions) +22s
4. flag-be Kim Van De Steene (Tarteletto-Isorex) +24s
5. flag-be Laura Verdonschot (Marlux-Bingoal) +53s
6. flag-gb Nikki Brammeier +56s
7. flag-us Elle Anderson +1m18s
8. flag-gb Helen Wyman +1m31s
9. flag-fr Marion Norbert Riberolle +1m36s
10. flag-it Eva Lechner (Creafin-Tüv Sud) 1m52s

RIDE Magazine
Meest gelezen

Om te reageren moet je ingelogd zijn.