Sanne Cant: “Kopecky en D’hoore reden me los uit het wiel”

Sanne Cant: “Kopecky en D’hoore reden me los uit het wiel”

foto: Nico Dick

dinsdag 22 september 2020 om 14:25

Toen Lotte Kopecky en Jolien D’hoore op goed vijftig kilometer van de finish van het BK hun duivels ontbonden, was ook Sanne Cant bij de pinken. Maar de drievoudige wereldkampioene veldrijden moest passen. “De wet van de sterkste”, was ze eerlijk. “Lotto en Jolien staken er bovenuit.”

“Annelies Dom sprong voor de tweede keer weg”, doet Cant haar verhaal vanop de eerste rij. “Ik ging vlot mee en reed er snel van weg. Toen kwam ook Jolien aansluiten. Het was dan al harken om haar wiel niet kwijt te geraken. Ik kon net aanpikken. Maar plots was ook Lotte daar en die had nog een versnelling in huis om ú tegen te zeggen. Jolien perste er alles uit en was mee. Ikzelf werd daar los uit de wielen gereden.”

“Tja, dan weet je het wel, hé”, grijnst Cant. “Als je de beste niet kan volgen, dan moet je je daar bij neerleggen. Ze staken er bovenuit en eindigen ook verdiend eerste en tweede. Ik schrok zelfs toen we nog even zo dicht kwamen, maar bij een volgende versnelling was het gat opnieuw snel gemaakt.”

Concurrentie niet gezien
Voor Sanne Cant begint zaterdag het veldritseizoen in Lokeren. “Hoe ver ik sta? Dit jaar is dat echt niet in te schatten. En dat geldt voor iedereen, denk ik. De veldrijdsters hebben, in tegenstelling tot andere jaren, amper of niet tegen elkaar gekoerst. Ik zag alleen mijn ploegmaats aan het werk in die rittenkoers in de Ardèche. Maar de meeste concurrentes heb ik deze zomer niet gezien.”

In die Tour Cycliste Féminin International de l’Ardèche werkte Cant overigens voor haar ploeggenotes. “Ik ben absoluut geen klimmer, dus kon ik me concentreren op het helpen van onder meer Yara Kastelijn, die uiteindelijk met de bollentrui naar huis mocht. Plezant dat dat gelukt is.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

Lalsacien 23 september 2020 om 07:35

Waar veldrijden een voornamelijk individuele sport is kan er bij wielrennen op de weg meer ploegentactiek beoefend worden. Ook wel eens plezant voor hen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.