Sanne Cant na eerste podiumplek van het seizoen: “Het is een begin”
Sanne Cant - foto: Cor Vos (archief)
woensdag 30 december 2020 om 14:54

Sanne Cant na eerste podiumplek van het seizoen: “Het is een begin”

Sanne Cant boekte met een tweede plek in Bredene haar beste prestatie van het seizoen. De 30-jarige renster van IKO – Crelan moest haar meerdere erkennen in de sterke Blanka Kata Vas. “De eerste twee rondes waren voor mij een mentaal gevecht”, kijkt zij terug in het flashinterview.

Cant spreekt van een mindere dag. “Ik had vandaag mijn dag niet”, geeft zij aan. “In de eerste ronde parkeerde ik. Ik was blij dat de Amerikaans kampioene (Honsinger, red.) erbij kwam. Daardoor kon ik nog een goed tempo rijden en bijkomen. Dat was een gelukske.”

Cant had geen antwoord op de snelle start van Vas. “Ik had verwacht dat dat ze vandaag goed ging zijn, maar niet verwacht dat ze zo snel ging starten. Al was het denk ik niet alleen de start, de hele cross is het rap gegaan. Gezien de verschillen achter ons, denk ik dat ik niet eens zo traag heb gereden. Al leek het wel zo. De eerste twee rondes waren voor mij een mentaal gevecht.”

Voor het eerst dit seizoen scoorde ze een podiumplek. “Het is een begin”, stelt ze nuchter vast. “We zijn halverwege de kerstperiode. Er komen nog drie crossen aan deze week. Het zal een lastige week worden. Ik ben blij dat ik nog eens op het podium sta.”

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
30 december 2020 21:39
Vorig jaar was Vas ruim anderhalve minuut langzamer dan de winnares. Dat was toen Cant. Vandaag was het omgekeerd.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.