Sanne Cant na nieuwe titel: “Ik moet nog verbeteren richting het WK”
foto: Cor Vos (archief)
zaterdag 11 januari 2020 om 16:43

Sanne Cant na nieuwe titel: “Ik moet nog verbeteren richting het WK”

Sanne Cant werd vandaag nog maar eens nationaal kampioen veldrijden in Antwerpen. De wereldkampioene kende weinig problemen met de tegenstand, waardoor ze haar elfde titel op rij wist te pakken. “Ik had echter niet het topgevoel. Ik moet nog verbeteren richting het WK”, was ze na afloop behoorlijk kritisch in gesprek met Sporza.

Cant kwam uiteindelijk met ruime voorsprong over de finish, na een solo van goed twintig minuten. Maar na afloop klonk de renster van IKO-Crelan niet helemaal tevreden. “Het leek misschien een eenvoudige zege, maar elke wedstrijd moet nog worden verreden. Als je hier foutjes maakt, is dat cruciaal voor de overwinning.”

“Zo miste ik in een stukje slijk volledig het spoor, waardoor ik in de linten terecht kwam. Ik was echter wel weer in staat om weg te rijden in de zandstroken. Ik had vandaag niet het topgevoel te pakken, maar ik kan hier ook alleen maar verliezen. Dat geeft ook weer meer spanning. Ik ga nu naar Spanje om te trainen, in de hoop nog beter terug te komen.”

Cant schreef vandaag wel geschiedenis, aangezien ze de eerste is met elf Belgische titels op rij. “Het is natuurlijk wel uniek om een record te pakken. Ik ga proberen om nog zoveel mogelijk te winnen, wellicht kan ik het record van Katie Compton (vijftien nationale titels) nog evenaren. Al is dat nog ver weg”, concludeert ze lachend.

Verdonschot: “Rij normaal goed door het zand”

Laura Verdonschot was ook dit jaar de voornaamste uitdager van Sanne Cant, maar de 23-jarige renster van Pauwels Sauzen-Bingoal bleek uiteindelijk niet sterk genoeg om de wereldkampioene te verslaan. “Ik maakte vandaag erg veel foutjes. Het was een hele lastige cross, waardoor je constant aan je limiet reed.”

“Normaal rij ik altijd goed door het zand, maar dat was vandaag helaas niet het geval. Toch ben ik wel tevreden met mijn prestatie, na een week ziekte en antibiotica.” Ellen Van Loy – die de bronzen medaille kreeg omgehangen – keek ook met een goed gevoel terug op de cross. “Sanne was gewoon veruit de beste, ik had gewoon niet de versnelling in de benen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.