Sanne Cant na tiende zege op BK: “Blij dat het opnieuw gelukt is”
foto: PhotoPress.be
zaterdag 12 januari 2019 om 16:24

Sanne Cant na tiende zege op BK: “Blij dat het opnieuw gelukt is”

Sanne Cant won in 2010 voor het eerst de Belgische driekleur in het veld bij de vrouwen. Zaterdag, negen jaar later, won ze in Kruibeke haar tiende titel op rij door haar nicht Loes Sels voor te blijven. “Ik ben blij dat het opnieuw gelukt is”, vertelt de Belgische winnares na afloop in het flashinterview.

De sleutel tot Cants nieuwe winst was het beheerst rijden op de schuine kant van het parcours: “Daar werden heel veel fouten gemaakt. Ik had de indruk dat als je daar te snel wilde gaan, je snel fouten zou maken en tijd zou verliezen, maar soms kun je er niks aan doen als je een schuiver maakt. Als je teveel kracht daar zet, dan slip je gewoon weg. Het was dus opletten geblazen. De renster die op dit parcours de minste fouten maakt, is denk ik de beste.”

Toch zag Cant haar nicht Sels nog dichtbij komen. Sels finishte op zestien seconden van de winnares. Toch verloor de veldrijdster van IKO-Beobank de wedstrijd onder controle. “Ja, ik had de situatie onder controle in de laatste ronde”, vertelt de wereldkampioene. “Ik nam geen risico’s en liep op bepaalde stroken om niet weg te schuiven, ik had het dus inderdaad onder controle.”

“Volgend jaar ga ik proberen de elfde op rij te winnen, maar voor nu ben ik weer 364 dagen gerust”, eindigt de winnares opgelucht.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.