Sanne Cant: “Nederlands blok? Ach, het is ieder voor zich”
©Photopress.be
donderdag 31 januari 2019 om 10:41

Sanne Cant: “Nederlands blok? Ach, het is ieder voor zich”

Interview Sanne Cant deed het zondag in Hoogerheide goed tot driekwart wedstrijd. In de slotfase zakte de regerende wereldkampioen er wat door. Toch reist ze vandaag met een goed gevoel naar Bogense af. “Met twee regenboogtruien in de kast moet niéts meer.”

“Na een stage heb ik altijd wat tijd nodig om er terug in te komen, dat was in Hoogerheide niet anders”, aldus Cant na de slotmanche in de Wereldbeker. “Maar je hoort me niet klagen. Als ik de laatste dagen gezond mag blijven, groei ik stilaan naar mijn topvorm toe. Het harde werk is achter de rug, meer kan ik niet doen.”

Cant kan in Bogense een derde wereldtitel op rij pakken. “Ik heb twee regenboogtruien in mijn kast liggen. Het zou heel straf zijn als daar een derde bij komt. Dat betekent ook dat ik zonder stress naar Denemarken kan afreizen. Niets moét, alles mag. Maar ik voel me elke week een beetje beter. Ik blijf bij het idee dat alles kan, zaterdag.”

Als we haar naar het sterke Nederlandse blok (Brand, Vos, Betsema, Worst, De Boer, Kaptheijns) polsen, wordt Cant lichtjes chagrijnig. “Ik vind dit echt onzin, al dat gedoe rond dat zogenaamde blok. Het was in Hoogerheide toch ook ieder voor zich en God voor ons allen! Waarom zou het in Bogense anders zijn? Dan vind ik de staat van het parcours  en de weersomstandigheden veel belangrijker items…”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.