Sanne Cant past voor Wereldbekers in de VS en start seizoen pas in oktober

Sanne Cant past voor Wereldbekers in de VS en start seizoen pas in oktober

©Cor Vos

dinsdag 3 september 2019 om 18:55

Wereldkampioene veldrijden Sanne Cant start haar seizoen pas op 5 oktober in de Ethias Cross in Meulebeke. Het uithangbord van IKO-Crelan had in het verleden niet de beste ervaringen met de zware verplaatsing naar de VS. “Het duurde te lang voor ik daarna opnieuw mijn beste niveau haalde.”

Cant heeft naar eigen zeggen een goede zomer achter de rug. “Absoluut. Met een vierde plaats op het BK tijdrijden en de Team Relay op het EK in het Nederlandse Alkmaar als leukste momenten”, vertelt de 28-jarige Kempense.  “Maar ik kijk nu echt uit naar het veldritseizoen.”

Maar dat start voor Cant iets later dan we van haar gewend zijn. “Ik duik pas begin oktober in Kruibeke een eerste keer het veld in. Geen Eeklo, nu zondag. En ook geen wereldbekerwedstrijden in de Verenigde Staten. Niet dat ik ginder slecht presteerde, want twee jaar geleden won ik er zelfs een wedstrijd (Waterloo, red). Maar om een of andere reden kwam ik steeds vermoeid terug. Blijkbaar heb ik best wat last van een jetlag.”

Gewijzigde startorde
Dus pakt de drievoudige wereldkampioene het dit jaar anders aan en blijft ze weg uit Amerika. Dat heeft wel één minpunt, eentje waar later op het seizoen ook Mathieu van der Poel mee te kampen krijgt. De Internationale WielerUnie UCI paste zijn reglementen aan, waardoor de eerste 24 renners in het klassement van de Wereldbeker bij de volgende proef ook de beste plaatsen in de startorde innemen.

“Dat klopt. Maar ik denk dat dat voor mij wel meevalt”, aldus Cant. “Tussen die 24 zitten zeker tal van Amerikaanse dames, die er dan op hun beurt niet bij zullen zijn in het Zwitserse Bern, waar de derde manche wordt afgewerkt. Met wat meeval kan ik alsnog op de tweede rij postvatten en blijft de schade beperkt.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

hans Coenen 3 september 2019 om 19:46

Sinds wanneer is Sanne Cant weg bij de ploeg van Matheu van der Poel?

HSV 3 september 2019 om 23:13

Niet. Iko Beobank is ook van de Roodhooft broers. Daar rijdt ze al een poosje in.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.