Sanne Cant: “Start verliep volgens een rampscenario”

zondag 10 februari 2019 om 14:50
Sanne Cant: “Start verliep volgens een rampscenario”

Sanne Cant - foto: Photopress.be

Sanne Cant boekte vandaag in Hoogstraten haar tweede overwinning van dit weekend. De wereldkampioene rekende op een modderig parcours na een spannend duel af met Europees kampioene Annemarie Worst. In de strijd om de eindzege van de Superprestige blijft het echter nog spannend.

Cant kende een slechte start, maar bleef rustig en slaagde erin om weer vooraan aan te sluiten. “Bij de start schoot ik uit mijn linkerpedaal en zat ik er nog niet met mijn rechter in. Het was een rampscenrario”, blikte zij terug in het flashinterview. “Maar tijdens het eerste bergje had ik al het perfecte spoor gevonden. Van de 25e positie lukte het mij weer om naar de achtste positie te rijden”, kijkt zij terug. “Toen heb ik alles op alles gezet om naar de kopgroep te rijden. Daarna heb ik een paar keer geprobeerd om weg te rijden, maar een foutje bekoop je hier redelijk hard. Maar in de laatste ronde kon ik toch nog de kloof slaan.”

In de voorlaatste ronde maakte zij even een knieval. “Ik had schrik dat ik mechanische problemen ging krijgen, maar dat was gelukkig niet het geval. Ik had nog een volledige ronde om het verschil te maken en ik had de indruk dat ik de laatste strook de betere was. Mocht het mij niet lukken om het verschil te maken, dan kon ik daar nog alles op alles zetten.”

Ondanks een nieuwe zege blijft de kloof met Annemarie Worst in de strijd om de Superprestige klein. Cant haar voorsprong met nog één manche te gaan, bedraagt slechts twee punten. “Dat heb je met het Superprestige-klassement. De verschillen zijn zo klein dat het spannend blijft tot de laatste wedstrijd. ”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.