Sanne Cant voelt veel respect van Lotte Kopecky: “Wel gênant momentje gehad”
Foto: Cor Vos
dinsdag 3 oktober 2023 om 06:45

Sanne Cant voelt veel respect van Lotte Kopecky: “Wel gênant momentje gehad”

Interview Terwijl wereldkampioene Lotte Kopecky geniet van welverdiende vakantie, maakt dat andere Belgische wielericoon – Sanne Cant (33) – zich op voor de start van het crossseizoen. Enkele weken terug koersten de twee nog samen op het WK in Glasgow, waarbij de drievoudige wereldkampioene veldrijden Kopecky symbolisch aan de wereldtitel op de weg hielp.

“We hebben daar een stukje wielergeschiedenis meegemaakt”, vertelt Cant. “De dagen voor het moment suprême was het heel plezant op hotel. De sfeer zat al goed in de Belgische groep en aan tafel vielen er nooit ongemakkelijke stiltes. Ik heb geprobeerd om mijn rol van de wegploeg wat door te trekken door de fun erin te houden. Ik denk dat me dat goed is gelukt.”

Cant voelde daar het respect van haar collega. “In het begin lagen ik en Lotte samen op de kamer. Het ging… Moeilijk is een fout woord, maar ik wist uit haar entourage dat Lotte iemand is die graag op zichzelf is. Dus heb ik zelf voorgesteld aan de bondscoach om van kamer te wisselen. Julie De Wilde kwam toch alleen te liggen, omdat de tijdrijdster naar huis was. Ik wilde Lotte de rust gunnen die ze nodig had en haar de gewoonten laten hanteren die ze normaal doet. Het WK geldt toch als de belangrijkste wedstrijd van het jaar.”

Samen op het BK-podium – foto: Cor Vos

“Dan komt het gênante momentje dat je het aan elkaar moet vertellen”, lacht de 32-jarige Kempische. “Ik wilde niet overkomen alsof ik niet met haar op de kamer wilde liggen. En zij wilde ook niet de indruk maken dat ze mij weg wilde. Dus ja, op dat moment voelde ik wel dat er veel wederzijds respect was. We hebben dat goed kunnen verantwoorden aan elkaar, wat ik enorm fijn vond. Want voor mij is Lotte dé vrouw om naar op te kijken. Beter dan haar kun je niet doen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.