Sanne Cant wil langere cross voor de vrouwen
zondag 18 november 2018 om 16:44

Sanne Cant wil langere cross voor de vrouwen

Sanne Cant pleit voor langere crossen bij de vrouwen. De wereldkampioene beklaagt zich erover dat de veldritten van Tábor en Hamme dit weekend slechts veertig minuten duurden. “We proberen de gelijkheid met de mannen te halen. Het prijzengeld wordt opgetrokken, maar ze laten ons 20 minuten minder lang rijden”, zegt ze tegen Sporza.

“Vandaag hadden ze ons makkelijk een ronde langer kunnen laten rijden”, aldus Cant, die tweede werd in de Flandriencross van Hamme. “Het reglement is tussen de veertig en vijftig minuten. Vandaag rijden we 39 minuten en halen we het reglement zelfs niet. Met een extra ronde zou dat gelukt zijn.”

“Het waren rondjes van zeven, acht minuten. Dan denk ik dat er makkelijk een ronde bij kan. Als we ronden draaien van tien minuten, snap ik wel dat het moeilijk tellen is. Maar dit kan toch niet zo heel moeilijk zijn, denk ik”, aldus een felle Belgische. In Tábor duurde de cross 40m20s. “Ik vind dat we de vijftig minuten moeten benaderen in plaats van altijd rond die veertig minuten te blijven zwemmen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.