Sanne Cant wint in Essen, Ferrand-Prévot imponeert
zaterdag 9 december 2017 om 14:46

Sanne Cant wint in Essen, Ferrand-Prévot imponeert

Sanne Cant heeft vandaag de Noordvlees Van Gool Cyclocross Essen op haar naam geschreven. Na een kleine drie kwartier bleef zij Nikki Brammeier en Katie Compton voor. Met de derde plaats verstevigde Compton haar leiding in de DVV-trofee. Pauline Ferrand-Prévot maakte haar rentree in de cross en eindigde op een vierde plek.

Al vroeg in de koers wisten Cant, Brammeier en Compton zich te onderscheiden van de rest van het deelnemersveld. Zij wisten samen te blijven tot halverwege de cross, toen Cant aanzette en haar twee concurrenten het nakijken gaf. Compton, die vlak daarvoor al enkele keren aan het elastiek hing, moest meteen laten gaan en Brammeier werd op een aantal secondes gereden. Het lukte Cant om met schijnbaar gemak deze kleine voorsprong te consolideren tot het einde van de wedstrijd.

Achter het trio vormde zich een select groepje met onder andere Sophie de Boer, Loes Sels, Ceylin del Carmen, Evie Richards en Ellen van Loy. Zij reden op een kleine minuut van leidster Cant en werden twee rondes van het einde voorbij hard gereden door Pauline Ferrand-Prévot, die haar rentree in de cross maakte en daardoor op de achterste rij van start moest gaan. Het lukte haar niet meer om Compton nog bij te halen, maar maakte wel indruk. Sophie de Boer eindigde als beste Nederlander op een zesde plek.

Morgen zullen bijna alle veldrijdsters opnieuw aan de start staan, ditmaal in Overijse, waar de Vlaamse Druivencross wordt verreden.

Uitslag Noordvlees Van Gool Cyclocross Essen flag-be:

1. flag-be Sanne Cant in 39m34s
2. flag-gb Nikki Brammeier op 9s
3. flag-us Katie Compton op 25s
4. flag-fr  Pauline Ferrand-Prévot op 42s
5. flag-be Loes Sels op 56s
6. flag-nl Sophie de Boer op 58s
7. flag-be Ellen van Loy op 1m03s
8. flag-gb Evie Richards op 1m08s
9. flag-nl Ceylin del Carmen op 1m18s
10. flag-be Kim van den Steene op 1m21s

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
9 december 2017 16:18
Sterke overwinning van Cant, maar de meeste opwinding zal zijn ontstaan door het onwijs sterke optreden van PFP.
9 december 2017 16:25
Is PFP zo goed of zijn de anderen momenteel vrij matig?

De Nederlandse met de meest exotische achternaam verdient ook een eervolle vermelding.
9 december 2017 18:50
Morgen in Overijse legt Pauline de zweepber wel over. Daar maakt achteraan starten niet zoveel uit wanneer je direct linksom de Tenotsberg op moet. Vraag dat maar asn Lars Boom die daar eens de hele Belgische elite te kijk zette.
10 december 2017 10:29
Cant kan alvast haar borst nat maken nu de wegrensters aan de start komen. Volgende week Vos, en Thalita de jong?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.