Sanne Cant wint thuiscross in de regenboogtrui
Foto: Cor Vos
zaterdag 9 februari 2019 om 14:33

Sanne Cant wint thuiscross in de regenboogtrui

Sanne Cant heeft haar thuiscross op haar naam geschreven. De kersverse wereldkampioene won in Lille de slotmanche van de DVV Verzekeringen Trofee voor Denise Betsema en Loes Sels.

De openingsfase in Lille was een kolfje naar de hand van de kersverse wereldkampioene bij de beloften, Inge van der Heijden. Zij bepaalde het tempo en verhinderde zo lange tijd dat minder gestarte rensters, zoals thuisrijdster Sanne Cant, makkelijk weer vooraan zou geraken. Toch kwam de wereldkampioene bij de elite na twee rondjes vooraan postvatten.

Cant wilde ook graag meteen de beslissing forceren, maar die eer was voor haar nichtje Loes Sels weggelegd. Sels versnelde telkens in de lastige materiaalzone en lag zo aan de basis van een groepje van drie. Naast Sels en Cant was ook nog altijd een ijzersterke Van der Heijden vooraan present. Bij het ingaan van de slotronde kwam ook Denise Betsema daar nog bij.

Cant staat steevast bekend om een razendsnelle slotronde en dat was vandaag in eigen gouw niet anders. De wereldkampioene nam de koppositie op zich en sloeg toe in de lusjeszone vlak voor de aankomst. Sels ging, al lopend in de fout, en hield daarbij ook Betsema en Van der Heijden op. De vogel, Cant genaamd, was dus gaan vliegen. Ze sloeg bovendien twee vliegen in een klap want ook de eindzege in de DVV Verzekeringen Trofee komt bij op haar palmares.

DVV Verzekeringen Trofee 2018-2019
Uitslag manche 8: flag-be Lille

1. flag-be Sanne Cant (IKO-Beobank)
2. flag-nl Denise Betsema (Marlux-Bingoal) op 2s
3. flag-be Loes Sels (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice) op 3s
4. flag-nl Inge van der Heijden (CCC Team) op 7s
5. flag-gb Nikki Brammeier (Mudiiita) op 45s
6. flag-be Ellen van Loy (Telenet-Fidea) op 54s
7. flag-us Katie Compton (Trek) op 55s
8. flag-be Laura Verdonschot (Marlux-Bingoal) op 1m25s
9. flag-nl Annemarie Worst (Steylaerts-777) op 1m38s
10. flag-it Anna Maria Arzuffi (Steylaerts-777) op 1m40s

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.