Sara Van de Vel (29) hangt koersfiets aan de wilgen
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 8 november 2023 om 10:50

Sara Van de Vel (29) hangt koersfiets aan de wilgen

Sara Van de Vel heeft besloten om een punt te zetten achter haar wielercarrière. De 29-jarige renster, die dit jaar nog uitkwam voor de opleidingsploeg van Fenix-Deceuninck, wist één keer te winnen bij de profs. In 2021 won ze Binche-Chimay-Binche.

Verder stond Van de Vel in 2020 op het podium van het BK tijdrijden: ze moest in het coronajaar alleen haar meerdere erkennen in Lotte Kopecky. Dit jaar presteerde ze ook nog goed tegen de klok. Ze werd namelijk tweede in de tijdrit in Gracia, een Tsjechische 2.2-koers, en ze won op nationaal niveau de Memorial Igor Decraene.

Van de Vel bleek een echte laatbloeister, aangezien ze pas in 2020 haar debuut maakte als wielrenster. Tot haar veertiende deed ze aan atletiek en daarna was ze jarenlang actief als triatleet. Na vier seizoenen in het wielerpeloton, zet ze nu een punt achter haar sportcarrière.

Sara Van de Vel boekte in 2021 haar enige profzege – foto: Cor Vos

“Ik ben zo dankbaar voor alle mensen die ik heb ontmoet, herinneringen en plekken die ik heb mogen ontdekken. Ik heb meer dan twintig jaar hard gewerkt. Ik heb tijdens mijn loopbaan geleerd om te gaan met de moeilijkste momenten. Ze hebben me gemaakt tot de persoon die ik nu ben.”

“Vorig jaar kwam ik echter al tot de conclusie dat er meer in het leven is dan topsport. Ik voel me klaar voor de volgende stap in mijn leven. Een hoofdstuk waarin ik sport van een andere kant zal ontdekken. Ik wil iedereen bedanken die deel heeft uitgemaakt van deze geweldige reis. Ik ben er vrij zeker van dat we elkaar weer zullen ontmoeten”, laat de afscheidnemende Van de Vel weten op Instagram.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.