Saramotins klopt Landbouwkrediet in Druivenkoers

woensdag 26 augustus 2009 om 18:01

Aleksej Saramotins heeft de Druivenkoers-Overijse aan zijn palmares toegevoegd. De Let van Designa Kokken bleef het Landbouwkrediet-duo Bert de Waele en Bert Scheirlinckx voor.

Al vroeg in de Belgische 1.1-wedstijd onstond er een kopgroep van 16 renners. Vacansoleil was met Rob Ruijgh, Frederik Veuchelen, Arnaud van Groen en Thijs van Amerongen sterk vertegenwoordigd terwijl ook Skil-Shimano met Fumiyuki Beppu een mannetje vooraan had. De andere renners in de kopgroep waren de Nederlanders Ivor Bruin (KrolStonE), Stefan van Dijk (Willems Verandas) en Arjen de Baat (Van Vliet), de Duitser Dirk Finders (Josan Mercedes), de Let Aleksej Saramotins (Designa Kokken), de Fransman Yohan Cauquil (Bourgas) en de Belgen Geert Verheyen, Bert de Waele, Bert Scheirlinckx (allen Landbouwkrediet), Gregory Habeaux (Willems), Jarno van Guyse (Jong Vlaanderen), Maarten Neyens (Topsport Vlaanderen) en Niels Albert (BKCP).

Met nog vijf ronden te gaan maakten Ruijgh, Veuchelen, Neyens en Saramotins zich los van de groep en even later kwamen Bert de Waele en Bert Scheirlinckx daarbij. Op minder dan tien kilometer van het einde plaatste Saramotins een aanval en alleen De Waele en Scheirlinckx konden volgen. Het duo van Landbouwkrediet liet zich echter in de luren leggen, want de Let ging er in de sprint met de winst vandoor.

Uitslag Druivenkoers Overijse 2009
1. Aleksej Saramotins (Let/Designa Kokken)
2. Bert De Waele (Bel/Landbouwkrediet) z.t.
3. Bert Scheirlinckx (Bel/Landbouwkrediet)
4. Maarten Neyens (Bel/Topsport Vlaanderen) op 8″
5. Rob Huygh (Ned/Vacansoleil) 10″
6. Frederik Veuchelen (Bel/Vacansoleil) 12″
7. Alexander Kristoff (Noo/Joker Bianchi) 27″
8. Stefan van Dijk (Ned/Willems Verandas) z.t.
9. Robert Retschke (Dui/Differdange)
10. Steven Van Vooren (Bel/An Post)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Wielernieuws

Materiaalzone

Populair