Saramotins verlaat Designa Køkken ondanks contractverlenging
zondag 4 oktober 2009 om 14:29

Saramotins verlaat Designa Køkken ondanks contractverlenging

Gisteren werd, terecht, gemeld dat Aleksej Saramotins zijn contract bij Designa Køkken had verlengd. Vandaag maakten echter zowel de 27-jarige Let als de Deense continentale formatie bekend dat hij volgend jaar in dienst rijdt van de Amerikaanse Pro-Tour ploeg Team Columbia. Ook werd duidelijk dat Saramotins een aanbieding van Vacansoleil naast zich neer heeft gelegd.

“Ik heb een heel goed seizoen gehad, waar ik Designa Køkken heel erg voor wil bedanken. Zij hebben mij geholpen met mijn ontwikkeling waardoor ik nu een betere wielrenner geworden ben. Ik heb het goed naar mijn zin gehad en zal mijn huidige ploeggenoten erg missen”, aldus Saramotins tegen feltet.dk.

Designa Køkken heeft begrip voor het vertrek van de Let: “Als een renner zo goed presteerd als Aleksej in 2009, hoort hij het jaar daarop in de Pro-Tour te rijden”. De ploeg bevestigde dat Saramotins zijn contract al verlengd had voordat hij tekende bij Columbia. “We hadden het contract van Aleksej inderdaad al verlengd, ondanks een aanbieding van het veel rijkere Vacansoleil. We hadden echter ook afgesproken dat als hij voor 15 oktober bij een Pro-Tour ploeg kon tekenen, hij dan weg mocht en dat is gebeurd.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.