Sasha Weemaes zegt baanwielrennen vaarwel: “Focus op de weg”

donderdag 5 december 2019 om 14:17
Sasha Weemaes zegt baanwielrennen vaarwel: “Focus op de weg”

foto: Marcel Koch (archief)

Sasha Weemaes gooit het over een andere boeg: de 21-jarige renner van Sport Vlaanderen-Baloise zegt het baanwielrennen vaarwel na een reeks teleurstellende resultaten. “Ik steek geen tijd en energie meer in het baanwielrennen, ook al koerste ik zeer graag op de piste”, zo vertelt hij aan Sporza.

De rappe Weemaes wilde graag naar de Olympische Spelen van Tokio om mee te doen aan het onderdeel ploegenachtervolging, maar de nationale selectie kan een ticket inmiddels vergeten na enkele teleurstellende resultaten. De jonge Oost-Vlaming neemt dan ook afscheid als baanwielrenner om zich volledig te focussen op een wegcarrière.

“De bedoeling was om met de nationale ploeg naar de Olympische Spelen te gaan, maar we konden helaas geen selectie afdwingen. Daarom focus ik me nu volledig op de weg. Ik vertrek morgen al op stage naar Spanje. Ik zal daar enkele duurtrainingen inlassen. Zo ben ik beter voorbereid op de wat langere wedstrijden”, aldus Weemaes.

De jongeling maakt zich op voor zijn tweede volledige seizoen bij Sport Vlaanderen-Baloise. Weemaes won afgelopen seizoen nog de kermiskoers in Ruddervoorde, maar liet het ook op een hoger niveau zien met een zesde plaats in de Bredene Koksijde Classic.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone