Sastre: “Honderd procent complementair met Menchov”
zaterdag 30 oktober 2010 om 21:04

Sastre: “Honderd procent complementair met Menchov”

Volgend jaar rijden Carlos Sastre en Denis Menchov samen bij Geox-TMC Transformers, het vernieuwde team van Mauro Gianetti. De Spanjaard, die Cervélo na twee jaar verlaat, en de Rus, die na zes jaar afscheid neemt van Rabobank, hebben samen alle grote ronden op hun naam staan. Toch beschouwt Sastre het feit dat ze samen in één ploeg rijden, niet als een nadeel.

“We hebben altijd al een goede verstandhouding gehad. Ik denk dat we honderd procent complementair kunnen zijn”, zegt de winnaar van de Tour de France van van 2008 aan het Spaanse persbureau EFE. “Hij is sterk tegen de klok en rijdt erg goed bergop. Ik koers misschien dan weer iets offensiever in de bergen, dus samen zijn we sterker dan alleen.”

Sastre verwacht dan ook veel van het komende seizoen bij Geox-TMC Transformers. “Ik zie hier veel enthousiasme en tegelijkertijd toch ook rust. Het team bestaat dan ook al enige tijd, enkel de hoofdsponsor is niet meer dezelfde. De mensen hier hebben veel ervaring en dat maakt het een stuk aangenamer”, klinkt het enthousiast.

In tegenstelling tot uitspraken van zijn ploegleider Gianetti lijkt de 35-jarige Sastre terug te krabbelen van het voornemen om ook in 2011 net als dit jaar drie grote ronden te gaan rijden. “Het zal volgend jaar anders zijn,” vertelt hij. “Ik wil niets uitsluiten, maar ik weet nog niet precies wat ik ga doen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.