Savio vraagt UCI om opheffen schorsing Androni Giocattoli
woensdag 5 augustus 2015 om 11:35

Savio vraagt UCI om opheffen schorsing Androni Giocattoli

Gianni Savio heeft de disciplinaire commissie van de UCI gevraagd om de schorsing van dertig dagen voor zijn team Androni Giocattoli-Sidermec op te heffen. De manager doet dat in een open brief, die is geplaatst op Biciciclismo. Hij somt daarin de maatregelen op die het team heeft getroffen om dopinggevallen tegen te gaan.

Androni Giocattoli-Sidermec wordt gestraft voor de recente dopinggevallen van Fabio Taborre en Davide Appollonio. Het team mag daardoor bijna de hele maand augustus niet koersen. Savio leek zich eerder bij de sanctie neer te leggen, maar bindt nu toch de strijd aan.

In de open brief wijst Savio op de bijeenkomsten die het team aan het begin van het seizoen heeft belegd om de renners te wijzen op de gevaren van doping. Ook voert de medische staf zonder tussenkomst van de UCI extra controles uit. De renners van Androni kregen bovendien een flinke boete in het vooruitzicht gesteld als ze de fout in zouden gaan.

“We weten zeker dat we altijd hebben gevochten tegen doping met de grootst mogelijke inzet”, zo besluit Savio de brief. “Daarom vragen we de tuchtcommissie om de schorsing te annuleren, omdat het zeer oneerlijk zou zijn om meer dan dertig mensen te laten boeten voor een geïsoleerde actie van twee criminelen.”

RIDE Magazine
13 Reacties
Sorteer op:
5 augustus 2015 11:43
Die medische staf bij Androni betaald mee aan de boetes van 100.000,00 euro per dopinggeval ? Je zou maar in de medische staf zitten bij deze ploeg en extra controles uitvoeren, moet je je toch ook niet lekker voelen als er dan alsnog 2 pakhazen tegen de lamp lopen.
5 augustus 2015 11:43
Ik vind het mooi dat hij ze gewoon criminelen noemt.
5 augustus 2015 11:43
Als de UCI de schorsing opheft,dan maakt het niet alleen zich zelf belachelijk,maar ook de wielersport in zijn totaliteit!
5 augustus 2015 11:50
Prachtige man dit! en ik moet toegeven, hij heeft een sterk punt, je kan niet zeggen dat hij er niks aan heeft gedaan.

Maarja, hij heeft natuurlijk al 2 ton verdient aan die dopinggevallen;p
5 augustus 2015 12:01
Topsporters criminelen noemen is het domste wat ik ooit gehoord heb. Dan lopen er wereldwijd plotseling DUIZENDEN criminelen extra rond !
http://nos.nl/artikel/2049949-veel-verdachte-tests-op-wk-s-en-olympische-spelen.html
5 augustus 2015 12:02
Vraag me echt af hoe de twee renners in kwestie een ton gaan ophoesten..
My best guess: deze twee renners zullen geen ton gaan betalen.
5 augustus 2015 12:08
Ik denk dat het in het geheel niet hard te maken is dat ze die ton moeten betalen.
5 augustus 2015 12:38
UCI moet gewoon zeggen we gaan het niet opheffen, maar gezien de maatregelen die genomen zijn, wordt het teruggedraaid naar 15 dagen.
5 augustus 2015 12:42
@Angus: dank. Dat interview met de Boer over dat onderwerp is ook leuk. Nederland lijkt een van de beste landen te zijn - zeker in Europa - om doping te gebruiken wegens een gebrek aan testen.

http://nos.nl/artikel/2049982-nederlandse-atleten-worden-zeer-weinig-gecontroleerd.html

Maar waarom mogen ze geen criminelen genoemd worden? Dat er dan duizenden meer zijn is geen argument om mensen die meer geld verdienen met het systeem te belazeren dan dat ze normaal zouden krijgen geen criminelen te noemen.
5 augustus 2015 16:04
Een kleine ploeg straffen ze dus wel met een schorsing, bij Astana heb ik daar weinig van gezien
5 augustus 2015 16:39
Laat ze maar lekker geschorst blijven. Het lijkt me een goed signaal naar de andere ploegen.

@jvv - Volgens mij omdat bij Astana niet twee renners uit de Pro-ploeg zijn betrapt; maar ik laat me graag corrigeren door iemand die het zeker weet.
5 augustus 2015 17:12
@jaap eden
Dit is wel het geval namelijk de gebroeders iglinsky.
Tevens is androni ook geen pro-ploeg waardoor dus het niet uitmaakt dat het renners zijn uit een pro-ploeg.
5 augustus 2015 17:34
Toen er bij Astana 2 renners waren betrapt was deze regel er nog niet. De UCI heeft hier pas later mee ingestemd

Om te reageren moet je ingelogd zijn.