Scandinavische tiendaagse voor vrouwen vanaf 2021 op wielerkalender

dinsdag 14 mei 2019 om 08:11
Scandinavische tiendaagse voor vrouwen vanaf 2021 op wielerkalender

foto: Cor Vos

Voorlopig is de Giro Rosa de enige tiendaagse etappekoers voor vrouwen, maar daar komt in 2021 verandering in. In Denemarken, Noorwegen en Zweden wordt dan namelijk de eerste editie van ‘Battle of North’ verreden. De organisatie sprak bij de presentatie van het project de wens uit om van de wedstrijd de vrouwelijke tegenhanger van de Tour de France te maken.

Voor de wedstrijd bundelen de Deense wielerbond en de Women’s WorldTour-organisaties van de Ladies Tour of Norway en Vårgårda hun krachten om een wedstrijd met tien ritten over elf dagen mogelijk te maken. De organisatie maakte bekend dat een WorldTour-status wordt geambieerd en tevens werd duidelijk dat de wedstrijd zou moeten starten in Denemarken.

‘Battle of North’, zoals de werktitel van de etappekoers luidt, denkt tijdens haar eerste editie drie etappes te kunnen organiseren in Denemarken en Zweden, waarna de ronde wordt afgesloten met vier dagen koers in Noorwegen. Veel details over de parcours zijn nog niet vrijgegeven, al ligt het voor de hand dat Vårgårda en Halden, het epicentrum van de Ladies Tour of Norway, ook in deze meerdaagse zullen worden aangedaan.

De wedstrijd zal in augustus plaatsvinden. Dit is de periode waarin ook dit jaar de Ladies Tour of Norway en het WorldTour-treffen in Vårgårda worden georganiseerd. Om de koers in beeld te brengen zal de organisatie samenwerken met de grootste tv-stations in de drie landen. “We verwachten de wereldtop aan het vertrek, duizenden toeschouwers langs de route en ook miljoenen kijkers voor de televisie”, spreekt Roy Moberg, koersdirecteur voor de Ladies Tour of Norway, zijn ambitie uit.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.